„Zilele Patrimoniului”, în premieră la Muzeul Etnografic „Anton Badea” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 467 Vizualizări

„Zilele Patrimoniului”, în premieră la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Municipiul Reghin și Muzeul Etnografic ”Anton Badea” vor organiza, în Anul European al Patrimoniului Cultural, prima ediție  a ”Zilelor Patrimoniului” în perioada 24-26 septembrie. Evenimentul are scopul de a crește  gradul de conștientizare a istoriei și a valorilor comune, a educației prin și pentru valorile culturale tradiționale și artistice românești și universale sub diferite forme.
Evenimentul ”Zilele Patrimoniului ” cuprinde o serie de activități care se vor desfășura în perioada 24-26 septembrie 2018,  expoziții de artă fotografică și artă plastică, microrecital de muzică clasică, lansare de carte, spectacol folcloric, colocviu, teatru interactiv, scenete reconstituiri istorice, film în aer liber, târg de artă populară.

Lansare de carte George Mihai Corui

„Zilele Patrimoniului” vor debuta luni, 24 septembrie, ora 17:00 cu vernisajul de artă conceptuală Vasile Mureșan, urmat de lansarea cărții „Chipul fericirii”,cel mai nou volum semnat  George Mihai Corui.

„Această carte e scrisă cu un condei al înălțimii sufletului, dar de unde Mihai poate vedea chipul fericirii cuvintelor. Toate aceste mici furnicuțe scrise sau rostite, cuvinte adunate în “scoici pline de perle” cărora autorul le intuiește esența şi din taina cărora, cu multă sensibilitate și delicatețe, el le redă forța și strălucirea sensurilor, cu aceeași inocență copilărească din care iniţial s-au născut”, afirmă Georgeta Stan în prefața volumului „Chipul fericirii”.

Seara de luni se va încheia cu un microrecital la vioară susținut de Emanuel Mureșan.

Programul zilei de marți, 25 septembrie va cuprinde colocviul cu tema „Regii României, Maria și Ferdinand”, prezintă Adriana Făgărășan (ora 16:00) și un spectacol folcloric susținut de  Ansamblul din Șerbeni, Ansamblul Dăscălițele, Ansamblul Dedrețeana, Ansamblul Folcloric din Cernăuți, Ansamblul Vatra dorului, și soliștii Diana German, Andrei Romanică, Larisa Coti, Natalia Moldovan, Amalia Cengher și Darius Bucur.

Momentul de teatru interactiv pentru părinți și copii cu povești din lumea satului interpretate de  trupa „Hocus Pocus Trulala” va deschide programul zilei de miercuri, 26 septembrie, ora 17:00, urmat de reconstituirea istorică cu tema „Moș Ion Roată și Unirea”.

Proiecție de film în aer liber

Seara se va încheia cu proiecția în aer liber a filmului  „Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu, câştigator al  Premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2016.

„Bacalaureat” spune povestea unui doctor dintr-un oraș de provincie, care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui, în contextul societății românești de astăzi.Romeo, medic într-un mic oraş din Transilvania, a depus toate eforturile pentru ca fiica lui, Eliza, să fie acceptată într-o universitate britanică. Tinerei, o elevă foarte bună, îi râmâne doar o formalitate, care nu ar trebui să îi pună probleme: să ia bacalaureatul. Însă Eliza este agresată sexual chiar înainte de începerea examenelor şi tot visul ei pare să se îndepărteze. Odată cu el, întreaga viaţă a lui Romeo este pusă sub semnul întrebării, iar el face uitate toate bunele principii pe care le-a inoculat fiicei sale, pendulând între compromis şi compromitere.

„Îi așteptăm pe reghineni cu drag, să fie alături de noi la acest eveniment, să celebrăm împreună patrimoniul cultural, valorile europene, bogăția și frumusețea tradițiilor românești și universale”, a precizat Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE