Share

Home / Invatamant / Elevii de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș învață matematică și informatică în laboratorul digital

Elevii de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș învață matematică și informatică în laboratorul digital

Şcoala Gimnazială Sâncraiu de Mureş continuă programul „Digitaliada” și în anul școlar 2018-2019, în laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive.

Elevii, principalii beneficiari ai proiectului

Laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Educația digitală este o completare a metodelor de predare și evaluare clasice sau moderne, necesară și obligatorie în ziua de azi, care ar trebui să existe permanent în fiecare școală. Noi înregistrăm progrese vizibile din partea copiilor. Am plecat de la premiza că  principalii beneficiari ai acestui proiect sunt elevii și ne ținem de cuvânt”, a subliniat Alin Danciu, directorul Şcolii Gimnaziale Sâncraiu de Mureş.

Şcoala din Sâncraiu de Mureş, etalon naţional

Ediția 3.0 a programului „Digitaliada” adaugă zece noi școli, selectate prin concurs deschis: Uriu (Bistrița-Năsăud), Costești (Buzău), Teregova (Caraș-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzăului (Covasna), Dragomirești (Dâmbovița), Medieșu Aurit (Satu-Mare), Turnu Roșu (Sibiu), Ivănești (Vaslui) şi Tâmboești (Vrancea).

„În județul Mureș avem deja rezultate foarte bune în școala din Sâncraiu. Îi felicităm pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4.500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, a declarat Amalia Fodor, director al Fundației Orange.

Hub online cu conţinut educaţional

Digitaliada este la a treia ediție și este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.ro și prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fermă de reproducţie suine, în pregătire la Pănet

Conducerea societăţii Câmpia Band Cooperativa Agricola anunță publicul interesat asupra depunerii la Agenţia pentru Protecţia …

Share
Share