Share

Home / Cultură / „Hedda Gabler” se va juca la Târgu Mureș și la Gheorgheni
Andrea Varga și Noémi Kádár în „Hedda Gabler” (Foto: Zoltán Rab)

„Hedda Gabler” se va juca la Târgu Mureș și la Gheorgheni

Pe lângă premierele cu piesele autorilor clasici și contemporani, Compania „Tompa Miklós” a Teatrului Național Târgu Mureș păstrează în repertoriu și spectacolele de succes ale stagiunilor trecute.

„Hedda Gabler” de Henrik Ibsen, în regia lui Attila Keresztes, care are la bază traducerea în limba maghiară semnată de László Kúnos, îi are în distribuție pe actorii: László-Zsolt Bartha, Andrea Varga, Ilka Kilyén, Noémi Kádár, József Bíró, Gellért Kádár L. și Annamária Biluska. Decorul este realizat de Zsuzsi Szőke, costumele sunt create de Bianca Imelda Jeremias, iar compozitorul muzicii este Csaba Boros.

Conform unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”, în această vară, „Hedda Gabler” a reprezentat instituția la două festivaluri de prestigiu ale vieții teatrale din Ungaria: Festivalului Național de Teatru Pécs (POSZT) și Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvárda. Andrea Varga a fost premiată pentru rolul titular cu Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. La același festival, actorului József Bíró, de asemenea protagonist al spectacolului, i s-a decernat Premiul pentru întreaga activitate.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani și poate fi vizionat la sediu joi, 27 septembrie, ora 19.00, pe scena Sălii Mari, în regim studio, iar vineri, 28 septembrie, de la ora 19.00, în deplasare la Teatrul Figura Stúdió din Gheorgheni.

Spectacolul este supratitrat în limba română.

Informații utile se pot obține pe paginile: http://www.nemzetiszinhaz.ro, pe http://figura.ro/event/hu, și http://www.facebook.com/companiatompamiklos.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conectați-vă „Offline“, la Sala Mică

Trupa Guga Junior a Teatrului Național Târgu Mureș va susține o nouă reprezentație cu spectacolul …

Share
Share