Share

Home / Reghin / Cum să gătești, să coși și să tai lemne, la Muzeul „Anton Badea”

Cum să gătești, să coși și să tai lemne, la Muzeul „Anton Badea”

Asociația „Inovare în Educație ” Eureka, în parteneriat cu Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin, organizează joi, 27 septembrie, între orele 15 -19, o serie de ateliere și concursuri interactive de gătit, cusut, tăiat și aranjat lemne reunite sub titlul „Conect to Reconenct”.

„Vă amintiți de vremurile când mămicile și bunicile ne învățau să gătim și să coasem, cănd bunicii își învățau nepoții să taie lemne? Când fetele își ajutau mamele la treburile gospodărești fără teama de a-și strica manichiura 🙂 și tinerii făceau armata, nevoiți fiind să-și spele, coase și să își calce lucrurile, fiind toți capabili ulterior să se descurce pe cont propriu când plecau de acasă?
Dacă da (sau nu), aveți ocazia să asistați la o demonstrație interactivă, sub formă de jocuri și concursuri de artă culinară și casnică, realizată de echipe mixte de fete și băieți cu scopul de a-i reconecta la valorile tradiționale care nu au vârstă, dar pentru care trebuie să găsim calea cea mai potrivită pentru a pătrunde în inima lor. Participanții sunt rugați să ne contacteze la mesaje pentru înscriere și o bună organizare a evenimentului”, afirmă organizatorii.

Înființată în anul 2015, Asociația „Inovare în Educație ” Eureka  militează pentru inovarea sistemului de învățâmânt prin activități formale și non-formale adresate atât cadrelor didactice, cât și elevilor, tinerilor, studenților, vârstnicilor și celorlalte categorii de vârstă și socio-profesionale pentru a eficientiza procesul de învățare-predare, de a dezvolta gândirea analitică și stimula activitățile practice,creativitatea în vederea dobândirii unei experiențe practice de viață și a maturității de gândire și acțiune.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consulul onorific al României la Quebec, reîntoarcere de suflet în satul natal

Printre cei care au revenit în satul natal cu ocazia întâlnirii fiilor satului Jabenița,  fost …

Share
Share