Maria Precup, invitată la jubileu Sașilor Transilvăneni din Austria Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 269 Vizualizări

Maria Precup, invitată la jubileu Sașilor Transilvăneni din Austria

Consilierii reghineni se întrunesc  joi, 27 septembrie, în ședință ordinară, având pe ordinea de zi 17 proiecte de hotărâri și punctul Diverse. Printre proiectele care vor fi supuse spre aprobare se numără cel privind aprobarea statului de funcții al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, și proiectul  privind atribuirea în folosință gratuită a terenului în suprafață de 1470 mp, situat în Reghin, b-dul Unirii, nr. 44/A, către Parohia Ortodoxă Română ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, în scopul construirii unei case parohiale.

Consilierii locali reghineni vor supune spre aprobare proiectul  privind aprobarea deplasării și participarea Primarului Municipiului Reghin, Maria Precup , la jubileul de 65 de ani de la înființarea Asociației Sașilor Transilvăneni din Austria Superioară, care va avea loc în localitatea Seewalchen-Austria, în perioada 20-21 octombrie 2018. Invitația participării primarului Maria Precup la evenimentul din Germania a fost adresată de Asociația Sașilor Transilvăneni din Austria Superioară, prin președintele acesteia, Manfred Schuller.

Manfred Schuller, președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Austria

„În anul 1953 s-a înființat Asociația Sașilor Transilvăneni din Austria Superioară în orașul Vocklabruck. De aceea, în acest an, pe data de 20 octombrie am decis să organizăm o serbare de jubileu în căminul cultural din localitatea Seewalchen (lângă lacul Attersee), respectiv o masă festivă în ziua de 21 octombrie. Dorim să avem ca și „musafir de onoare” pe doamna primar al Municipiului Reghin, Maria Precup. Prezența domniei sale la jubileul nostru, precum și relațiile bune cu Primăria Municipiului Reghin și cu Parohia Evanghelică din Reghin vor valorifica enorm de mult serbarea noastră și ar fi pentru noi o mare îmbogățire”, se arată în invitația adresată de Manfred Schuller.

Zilele Comemorative Koós Ferenc

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află proiectul privind aprobarea cooperării dintre Municipiul Reghin şi Asociaţia Culturală ”Kemény János” Reghin în vederea organizării şi desfăşurării evenimentului „Zilele Comemorative Koós Ferenc” la Reghin, în perioada 19-21 octombrie, respectiv alocarea  sumei de 2.000 de lei din bugetul local în vederea cofinanțării și susținerii evenimentului.

Evenimentul vine să marcheze împlinirea a 190 de ani de la nașterea memorialistului Koós Ferenc, născut la Reghin la data de 18 octombrie 1828. În cadrul celor trei zile comemorative vor avea loc dezbateri conferințe și mese rotunde privind viața și activitatea lui Koós Ferenc, prezentări de film, expoziție de fotografie, dezvelirea unei plăci comemorative Koós Ferenc, o slujbă de comemorare și depuneri de coroane la statuia lui Koós Ferenc din curtea Parohiei Reformate din Iernuțeni.

Sprijin financiar pentru „Balul Strugurilor”

Alt proiect care își așteaptă votul Consiliului Local este cel privind aprobarea cooperării dintre Municipiul Reghin şi Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii din Județul Mureș în vederea organizării și desfășurării evenimentului “Balul Strugurilor” ediția a III-a, ce va avea loc în data de 7 octombrie 2018 și alocarea sumei de 7.000 de lei în vederea desfășurării în bune condițiuni a evenimentului

Balul Strugurilor, ajuns în acest an la ediția a III-a , va fi organizat în incinta Cantinei Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” în data de 7 octombrie și este destinat persoanelor cu dizabilității locomotorii, indiferent de naționalitate, rezidenți pe teritoriul județului Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE