Prima decizie concretă a prefectului Mircea Duşa: construcţiile hidrotehnice anti-inundaţii, verificate de autorităţi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 735 Vizualizări

Prima decizie concretă a prefectului Mircea Duşa: construcţiile hidrotehnice anti-inundaţii, verificate de autorităţi

Colegiul Prefectural al Judeţului Mureş a hotărât miercuri, 26 septembrie, iniţierea măsurilor specifice pentru organizarea acţiunii de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe raza judeţului Mureş, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2018, conform tematicii elaborate de Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor.

În ce constă verificările

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş, a arătat că acţiunea are un caracter anual, urmăreşte verificarea stării tehnice şi funcţionale a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor, a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu.

„Domnul Mircea Duşa a precizat că instituţiile desemnate prin Hotărârea nr. 8 a Colegiului Prefectural al Judeţului Mureş vor verifica starea tehnică şi funcţională a acumulărilor permanente mici a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor. Mai mult decât atât, se vor verifica lucrările de regularizare a cursurile de apă în scopul evidenţierii punctelor critice de pe cursurile de apă. La nivelul comitetelor locale se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor şi totodată verificarea la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei”, se menţionează în comunicat.

Instituţiile responsabile de acţiune sunt: Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare – Unitatea de Administrare Mureş a Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Mureş-Oltul Superior, Direcţia Silvică Mureş şi Garda Forestieră Judeţeană Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE