Home / Cultură / „Anotimpul culorilor”, în Palatul Administrativ

„Anotimpul culorilor”, în Palatul Administrativ

Holul superior al Palatului Administrativ din Târgu-Mureş a găzduit miercuri, 26 septembrie, vernisajul expoziţiei de pictură „Anotimpul culorilor”.

Organizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş, în preambului şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, expoziţia va fi deschisă până în data de 26 octombrie şi cuprinde lucrări realizate cu ocazia unei tabere de pictură care a avut loc în incinta Complexului de Agrement şi Sport „Weekend” din Târgu-Mureş, la care au participat următorii artişti plastici: Soó Emma, Fábián Margit, Kárp Klára, Kelemen Tibor, Kovács Ágnes, Jung Ildiko şi Veress Zsuzsa.



Peste 70 de expoziţii, la Prefectură

Moderatorul vernisajului a fost Nicolae Băciuţ, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş, care i-a felicitat pe participanţii la vernisaj, nu înainte de a sublinia longevitatea proiectului derulat în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

„Acest proiect se derulează deja de şapte ani, au fost realizate peste 70 de expoziţii, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mişcarea artistică plastică mureşeană, dar dincolo de contabilitate, acest proiect dinamizează preocupările artiştilor plastici din judeţul Mureş, pentru că atunci câmd ştii că există o finalitate a muncii tale te mobilizezi altfel şi ai o altă exigenţă faţă de ceea ce faci, pentru că urmează confruntarea cu publicul, una exigentă, care îţi statuează locul tău într-un orizont al artelor plastice”, a afirmat Nicolae Băciuţ, care a oferit audienţei şi un scurt moment liric, respectiv poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”, de Radu Gyr.

„Tezaurul unei naţiuni constă în operele de artă”

Din partea artiştilor a luat cuvântul Kárp Klára, care a ţinut o pledoarie scurtă despre importanţa şi rolul artei în societate.

„Tablourile noastre sunt pentru inimile noastre, şi eu consider că tezaurul unei ţări, unei naţiuni, constă în operele de artă. Totul se poate vinde, şi casa, şi maşina, şi aurul, dar niciun muzeu nu îşi vinde lucrările aflate în proprietatea acestuia. Sigur, tablourile noastre nu sunt apte pentru a fi în muzee, dar noi ne străduim şi poate odată şi odată vom reuşi”, a punctat Kárp Klára.

Aşa cum era firesc, artiştii au fost felicitaţi de către gazde, respectiv de prefectul Mircea Duşa şi de subprefectul Nagy Zsigmond.

„Apreciez faptul că în holul Palatului Administrativ se organizează asemenea evenimente culturale frumoase, cu artişti din judeţul Mureş”, a arătat prefectul Mircea Duşa.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tinerii intreprinzători din Ibănești, lăudați de primarul Dan Vasile Dumitru

Spiritul inreprinzător pare să nu fie străin de tinerii din comuna Ibănești, cel mai recent …