Home / Administratie / Depozitarea deşeurilor la Sânpaul, mai scumpă cu 7%

Depozitarea deşeurilor la Sânpaul, mai scumpă cu 7%

Aleşii judeţului au aprobat joi, 27 septembrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, majorarea tarifului de operare pentru activitatea de depozitare deşeuri la depozitul de deşeuri nepericuloase Sânpaul de la suma de 61,93 lei/tonă, fără TVA, la 66,38 lei/tonă, fără TVA.

Activitatea, demarată în februarie 2017

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Peter Férenc, contractul privind delegarea operării şi administrării depozitului de deşeuri nepericuloase de la Sânpaul şi efectuarea transportului deşeurilor de la staţiile de transfer Râciu, Târnăveni si Bălăuşeri şi a reziduurilor de la staţiile de sortare Acăţari, Râciu, Târnăveni şi Bălăuşeri la depozitul Sânpaul a fost atribuit de Consiliul Judeţean Mureş, în urma unei licitaţii, în data de 7 octombrie 2016, iar ordinul de începere al activității a fost emis cu data de 6 februarie 2017. „Conform ofertei financiare depusă de ofertantul câștigător, asocierea SC Iridex Group Import Export SRL – SC Servicii Salubritate SA Bucureşti, tariful de operare pentru activitatea de depozitare deșeuri la depozitul de deşeuri nepericuloase Sânpaul a fost stabilit la suma de 61,93 lei/tonă exclusiv TVA, justificată conform fișei de fundamentare a tarifului”, a precizat Peter Férenc.

Argumentele modificării tarifului

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a mai arătat că începând cu luna ianuarie 2018, SC Iridex Group Import Export SRL a solicitat modificarea tarifului pentru activitatea de depozitare deșeuri la depozitul de deşeuri nepericuloase Sânpaul invocând următoarele aspecte: depozitarea unei cantități de deșeuri mai mică decât cea prevăzută în contract, relocarea unei cantități de 85.187,6 tone deșeuri de la depozitul neconform Cristești, deșeuri în amestec cu un grad ridicat de umiditate, depozitarea de deșeuri în amestec care nu îndeplinesc cerințele de conformitate, prevăzute în autorizații, depășiri ale cantității de levigat generat față de valorile de calcul care au stat la baza elaborării ofertei financiare, precum și calitatea necorespunzătoare a levigatului cu depășirea conținutului de substanțe periculoase față de normativele în vigoare.

„Solicitarea de modificare a tarifului a fost analizată din punct de vedere tehnic, economic și juridic, fiind solicitate o serie de documente justificative, oferte de preț și facturi. În acest sens, a fost purtată o corespondență în perioada ianuarie – septembrie 2018”, a explicat Peter Férenc.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Studenții UMFST prezenți la Council Meeting-ul online ESTIEM

Studenții de la Inginerie Economică Industrială au reprezentat Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …