„Gură de oxigen” de 12 milioane lei, pentru DGASPC Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 569 Vizualizări

„Gură de oxigen” de 12 milioane lei, pentru DGASPC Mureş

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 septembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, cu unanimitate de voturi, rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Mureş pe anul 2018.

„Stăm mult mai bine faţă de cum am fost, dar stăm mult mai prost cum am dori să arate bugetul”, a sintetizat, la finalul şedinţei, Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

„Lozul cel mare”, la DGASPC Mureş

Principala instituţie beneficiară a rectificării bugetului este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, care a primit suma de 12.248.000 lei, pentru asigurarea finanţării cheltuielilor pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, precum şi pentru persoanele cu handicap.

„Rectificarea bugetară era necesară pentru acoperirea costurilor de la DGASPC. Aici, la a doua rectificare, la a doua Hotărâre de Guvern, am primit puţin mai mult de 12 milioane lei. Este o sumă mare, dar dacă mă gândesc că necesarul era de peste 20 milioane lei anul acesta, pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi de personal. La DGASPC Mureş avem peste 1.500 de angajaţi şi peste 3.000 de cazuri”, a declarat Péter Ferenc, care a precizat că cele 12 milioane de lei ajung „pentru o lună şi ceva”.

„Aşteptăm o nouă rectificare, şi sper că o să fie o nouă rectificare pentru acoperirea totală a acestor cheltuieli”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

6,2 milioane lei pentru „Programul pentru şcoli al României”

O altă modificare în bugetul judeţului vizează alocarea sumei de 6.259.000 lei pentru continuarea „Programului pentru şcoli al României”, care constă în furnizarea de fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie preşcolarilor din grădiniţele cu program normal de  stat şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din judeţul Mureş.

„În această situaţie, avem sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor la aceste produse. În acest moment, contractele vechi au fost prelungite şi în baza noii legi este pornită licitaţia pentru perioada următoare. Până la terminarea licitaţiei, vechile contracte prin acte adiţionale sunt valabile şi elevii primesc aceste produse în şcolile din judeţul Mureş”, a punctat Péter Ferenc.

Veste bună pentru instituţiile subordonate

Ca urmare a hotărârii adoptată joi, 27 septembrie, toate instituţiile din structura Consiliului Judeţean Mureş au asigurate cheltuielile de personal şi de funcţionare.

„Am asigurat tuturor instituţiilor din cadrul Consiliului Judeţean sume pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi cheltuielilor de funcţionare, în acest moment instituţiile din cadrul Consiliului Judeţean sunt acoperite în această privinţă, au sume asigurate şi pentru cheltuieli de personal, şi pentru cheltuieli de funcţionare”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE