Home / Recomandări zi de zi / „Scoate violenţa din casa ta! Depinde, în primul rând, de tine!”

„Scoate violenţa din casa ta! Depinde, în primul rând, de tine!”

Poliţia mureşeană, prin intermediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează în perioada 20 septembrie – 20 octombrie, o campanie de informare în domeniul prevenirii violenţei în familie.

„Activităţile preventive vizează organizarea unor sesiuni de informare cu asistenţii sociali din judeţ, precum şi derularea de activităţi de informare în teren, scopul fiind acela de a informa un număr cât mai mare de cetăţeni cu privire la serviciile existente în acest domeniu,în judeţul Mureş”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ce faci dacă ai devenit victimă a violenţei în familie? 

– Anunţă Poliţia, depune o plângere – 112, apel unic de urgenţă!

– Prezintă-te la Institutul de Medicină Legală pentru obţinerea unui certificat medico-legal; acesta dovedeşte leziunile provocate prin agresare şi este important pentru încadrarea juridică a faptei – telefon 0265-215.240.

– Adresează-te Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, dacă sunt copii implicaţi – telefon 0265-210.658.

– Cere ajutor organizaţiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost – cu locaţie secretă – telefon 0265-255.931.

– Solicită, dacă este cazul, ordin de protecţie.

– Nu-ţi retrage plângerea! Te amăgeşti crezând promisiuni deşarte! Fă-ţi curaj, dacă nu pentru tine, atunci pentru copiii tăi!

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

,,Acces la literatura științifică”, conferință la UMFST

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …