„100 de ani în 100 de concerte” alături de Intono Quarter și actrița Raisa Ané Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 223 Vizualizări

„100 de ani în 100 de concerte” alături de Intono Quarter și actrița Raisa Ané

„100 de ani în 100 de concerte” este titlul proiectului pe care Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România îl derulează împreună cu Asociația Neumarkt Events în perioada 3 octombrie – 1 decembrie 2018 la Târgu Mureș.

Prin poezie, muzică clasică, jazz, dar și prin atelierele de artă plastică, construcție de păpuși sau muzică vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Miercuri, 3 octombrie, sunteți invitați începând cu ora 19.00 la Teatru 74 (Bastionul Măcelarilor) din Cetatea Medievală Tîrgu Mureș pentru un recital de muzică clasică, poezie și proză românească susținut de Intono Quartet și actrița Raisa Ané în cadrul proiectului „100 de ani în 100 de concerte”. Intrarea este liberă!

Cvartetul Intono, format din Trombitas Marta, Istvan Trombitas, Tifán Edina și Jakabffy Kristof s-a format în anul 2017 în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesorului lect. univ. dr. Traian Boală (membru al Cvartetului Arcadia).

Până în prezent, formația a susținut recitaluri și concerte caritabile în țară și a participat la mai multe festivaluri de muzică de cameră cum ar fi festivalul Brassovia, festivalul IconArts și festivalul Eufonia din Timișoara. În 2018, cvartetul Intono a câstigat premiul întâi alături de chitaristul Babtan-Varga Flórián la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania.

Pe Raisa Ané o cunoaștem de pe scena Teatrului Național din Târgu Mureș, dar și din proiectele independente ale Teatrului 74 și Teatrul 3G. Una dintre cele mai expresive actrițe ale generației sale, Raisa Ané ne va demonstra în recitalul de la Teatru 74 că poezia și proza românească trebuie să facă parte din alegerile noastre în domeniul culturii.

Atelierele din 3 și 4 octombrie vor avea loc la Teatrul Ariel între orele 11.00 și 13.00. Actorii Alis și Cristi Bratu vor construi împreună cu participanții „păpuși- personaje” care au luat parte la Unirea de la 1 decembrie 1918.

Atelierele sunt destinate copiilor cu vârsta între 10 și 16 ani. Pentru înscriere sunteți rugați să trimiteți un e-mail pe adresa neumarktevents@gmail.com cu numele, vârsta și numărul copiilor. Organizatorii vor confirma, în cel mai scurt timp, disponibilitatea locului.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Locuri disponibile: 25 pentru fiecare zi de atelier.

Organizator: UCIMR

Proiect co- finanțat de AFCN și Ministerul Culturii și Identității Naționale

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, România Pozitivă.ro

Parteneri Locali: Asociația Neumarkt Events, Municipiul Tîrgu Mureș, Teatru 74, Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș, Teatrul Ariel, Zi de Zi

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE