„(Ne)părinte“ – Un documentar despre diversitatea familiilor, la Teatrul Ariel Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

„(Ne)părinte“ – Un documentar despre diversitatea familiilor, la Teatrul Ariel

Animact și One World Romania vă invită la proiecția documentarului „(Ne)părinte“ (regia Jana Počtová, Republica Cehă, 2017, având durata de 83 de minute). Proiecția va avea loc duminică, 30 septembrie, ora 18.00, la Teatrul Ariel (Str. Poligrafiei nr. 4, Târgu Mureș).

Filmul este un studiu asupra formelor familiale din prezent, o continuare a proiectului anterior al regizoarei – „Generația Single“. Prin șase povești diferite, prezintă diferite viziuni și păreri vizavi de conviețuirea partenerilor și de relațiile dintre copii și părinți – Cum funcționează custodia împărțită? Cum poate un părinte singur să crească un copil? Dar două lesbiene? Cum arată o familie îmbinată, cum e cu copiii adoptați și cu oamenii care au decis că nu își doresc deloc copii? În interviuri intime și sincere, participanții își explică alegerile și factorii care le-au influențat și reflectă asupra cauzelor și consecințelor formelor de conviețuire (non)funcționale.

„Schimbările de percepție asupra a ce însemnaă o familie sunt un semn al timpurilor în care trăim. Astăzi există multe forme diferite de conviețuire. Nu vreau să spun că e bine sau că e rau că se schibă ideea de familie. Eu doar înregistrez această tendință, pentru că e ceva care ne afectează pe toți.” (Jana Počtová)

Intrarea este liberă.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE