Noaptea Albă a Galeriilor revine la Târgu Mureș! Program complet Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

Noaptea Albă a Galeriilor revine la Târgu Mureș! Program complet

Cea de-a treia ediție a Nopții Albe a Galeriilor la Târgu Mureș se va desfășura vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19.00, în mai multe spații, galerii de artă și ateliere.
Galeriile B5 Studio, Minitremu, Camera K’ARTE, Casa Bernady, Art Nouveau – UAP, dar și Muzeul de Artă (Palatul Culturii) și o serie de ateliere deschise (Strada Bolyai nr. 5) îi vor întâmpina pe iubitorii de artă.

Cu această ocazie strada George Enescu devine, pentru o noapte, stradă pietonală. Începând cu ora 18.00, strada George Enescu va fi închisă traficului rutier. Muzeul de Artă, Galeria Art Nouveau/UAP, Camera K’ARTE, dar și cafeneaua 112, cu suprizele lor vor deveni astfel mai accesibile vizitatorilor, iar experiența vizuală și sonoră mai plăcută. Vinurile Liliac ne vor încălzi și inspira la rândul lor.

PROGRAM NAG Târgu Mureș 2018

B5 Studio și Spațiul Minitremu (Str. Bolyai nr. 5)
Arhiva ARTeast / Videonight #4
Selecție de filme de artist și lucrări video din ediţiile Videonight 1, 2 & 3 și alte materiale din arhivă prezentate de-a lungul timpului la B5 Studio sau în alte spații din țară.
Minitremu Art Camp #3 (preview): Acționarii, colecționarii
Expoziția cuprinde rezultate vizuale ale taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp#3, sub forma mai multor medii de exprimare: video, performance, colaj sau instalație.
Minitremu Art Camp Books
O selecție de proiecte editoriale din arhiva atelierului Fabrik, realizate de studenți la secțiunile de design sau fotografie de la UNARTE: lucrări de licență, lucrări de master, practică tipografică etc.

Camera K’ARTE (Str. George Enescu nr. 2)
„Human Collection” (curator: Kata Ungvári-Zrínyi)
Deși aparțin cotidianului, cu banalitatea și fragilitatea lui, personajele din „Human Collection” comportă și o prezență cu potențial eroic. Artiștii expozanți sunt: Fekete Zsolt Lovacska, Ferencz S. Apor, Lakatos Gabriella, László István și Cătălina Nistor.

Casa Bernády (Str. Horea nr. 6)
Galeria de la parter: Expoziție de pictură „Focul și apa” de Kedei Zoltán – opera de artă a pictorului Kedei Zoltán este format dintr-un triptic de dimensiunea 140×270 cm și alte 14 picturi în ulei de dimensiunea 100×80 cm.
Galeria din mansardă: Expoziție foto „Bazinul” de Káli Bercsi Gábor, artist fotograf din Ungaria

Galeria Art Nouveau – UAP (Str. George Enescu nr. 2)
Ioan Tămâian – „Reflexii în timp”
„Artistul Ioan Tămâian este artistul sticlar sibian născut sub semnul fin și aprig al siliciului. A rămas fascinat de acest material nobil și imprevizibil și și-a făcut din el mijlocul predilect de expresie.” (Mădălina Mirea)

Muzeul de Artă (Palatul Culturii) completează NAG cu repere istorice, precursori și simptome relevante în arta locală și națională din secolele XIX-XX:
Galeria de Artă Românească Modernă cuprinde 120 de lucrări reprezentând o selecţie din patrimoniul Muzeului de Artă Mureş şi propune o abordare inedită a unui secol de pictură şi sculptură românească (1850–1955).
Expoziţia „Lumini şi umbre – Tendinţe coloristice în pictura maghiară între 1810–1920” găzduieşte lucrările de început ale vechii pinacoteci şi câteva dintre achiziţiile ulterioare. Sinteza expoziţională este o creionare în linii largi a fizionomiei artei maghiare pe parcursul unui secol.

Ateliere deschise (Strada Bolyai nr. 5)
În seara de 5 octombrie, după ora 20.00, o serie de artiști vizuali mureșeni cu ateliere la această adresă (Str. Bolyai nr. 5) își vor deschide spațiul de lucru și vor dialoga cu publicul interesat să le treacă pragul.

Programul NAG Național, inițiat și coordonat de Asociația Ephemair, este dezvoltat cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale în orașele participante de către partenerii săi locali. Pregătiți-vă, deci, pentru un traseu cultural vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19:00 și până târziu în noapte în orașele: București, Arad, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara!

Organizator NAG național: Asociația Ephemair
Partener NAG național: BRD Groupe Societe Generale
Partener juridic: Țuca Zbârcea & Asociații
Parteneri naționali media: Digi24 RADIO GUERRILLA

Organizator local: Asociația K’ARTE
Parteneri principali: Primăria Municipiului Tâîgu Mureș, Consiliul Județean Mureș
Vinul NAG Târgu Mureș 2018: Liliac
Parteneri: Fundația ARTeast, Asociația Minitremu, Filiala Tîrgu Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Fundaţia Culturală Dr. Bernády György, Muzeul Județean Mureș, 112 Coffee & Co.
Parteneri media locali: Zi de zi, OutinMures, Zile și Nopți Târgu Mureș, Cuvântul Liber, Punctul, Radio România Târgu Mureș, LitArt.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE