Târg de Arte și Meserii pentru tineri la Târgu-Mureș Eveniment
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Târg de Arte și Meserii pentru tineri la Târgu-Mureș

În perioada 3-4 octombrie (miercuri și joi), se va desfășura în Cetatea Medievală un Târg de Arte și Meserii realizat de Universitatea Cultural-Științifică, în calitate de organizator principal, alături de partenerii Primăria Municipiului Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

În ultimii 3 ani, la inițiativa primăriei, s-a organizat târgul educațional în două ediții, de primăvară și de toamnă, cu teme specifice pentru fiecare eveniment. Spre exemplu, înaintea zilelor Târgumureșene s-a organizat pe tema meseriilor tehnice, iar anul acesta, tema se va axa pe servicii.

Acest eveniment se adresează elevilor preocupați de tot ceea ce e nou în ofertele educaționale și pe piața forței de muncă deopotrivă, dar și cadrelor didactice, care au drept obiectiv să le stârnească interesul pentru tot ce este de actualitate, dar și de perspectivă.  De aceea, organizatorii au pregatit o tematică de actualitate și anume, serviciile din diverse domenii, printre care servicii de turism și alimentatie publică, servicii de înfrumusețare, servicii de design vestimentar și multe alte domenii de interes.

Csegzi Sándor

Se axează pe meseriile căutate pe piața muncii

„Subiectul de la care plecăm este faptul că piața muncii necesită forță de muncă de pregătire medie și noi avem în oraș o serie de licee tehnologice de specialitate care din păcate nu sunt populate cu tineri care doresc să se perfecționeze în carieră în acele meserii care sunt foarte cerute pe piață. Se gândesc să plece afară, fără să vadă posibilitățile din jurul nostru, din oraș, din județ. Și atunci, specificul evenimentului este că pe lângă instituțiile școlare care oferă cursuri de pregătire, și societățile comerciale ni se alătură pentru a prezenta și necesitatea acestor specialiști pe piața forței de muncă” a spus Csegzi Sándor, director Universitatea Cultural Științifică (UCS).

Miercuri, 3 octombrie, la ora 11:00, va fi inaugurat evenimentul care se va desfășura în Cetatea Medievală. Aici se vor pregăti standurile celor cinci licee care sunt Liceul Traian Săvulescu, Liceul Electromureș, Liceul Economic, Liceul Avram Iancu (pentru industria ușoară) și Liceul Traian Vuia (înfrumusețare corporală, o specialitate foarte căutată de tineri la ora actuală). Liceele își vor promova cursurile, dar vor fi și servicii hoteliere și alte servicii colaterale acelor specialități. Astfel elevii vor avea posibilitatea să discute cu firmele privind necesitatea forței de muncă. Printre companiile care se vor prezenta, se numără hotelurile mari din oraș, firme de panificație (Eldi, Dona, Therezia) sau firme de lactate (Ibănești).

Tema se bazează pe învățământul dual, prin care se îmbină teoria cu practica, iar pe această linie se dorește promovarea învățământului, să se descopere ce oferă acesta în ziua de astăzi la Târgu-Mureș și să se arate necesarul actual pe piața muncii. Prin acest învățământ dual se înțeleg cursuri în cadrul școlii unde se fac o oră de teorie, urmată de două ore de practică.

Cursurile se vor desfășura în cadrul liceelor menționate, iar categoria de vârstă este de 15-17 ani. „Dacă apare necesitatea pentru vârstele mai înaintate, atunci evident că vom veni și noi cu Universitatea Cultural-Științifică și alți interesați care vor oferi cursuri” a completat Csegzi Sándor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE