FOTO: Imagini spectaculoase cu viitorul complex multifuncţional de la Spital! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1443 Vizualizări

FOTO: Imagini spectaculoase cu viitorul complex multifuncţional de la Spital!

În ședința de joi, 20 septembrie 2018, consilierii locali municipali au votat proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- dezvoltarea zonei Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș zona străzii Gheorghe Marinescu – Parcul Eroilor” cu regulamentul local de urbanism aferent, Etapa I.

Astfel, după zece ani de procese, inițiativa primarului dr. Dorin Florea, de a demara un amplu proiect de dezvoltare a zonei, de altfel, extrem de accesată de târgumureșeni, dar și de cetățenii din alte județe, prinde contur. Prin votul de astăzi, potrivit proiectului elaborat de SC ”Proiect” SRL – Târgu-Mureș, arhitect urbanist Eugen Glăja, pe o suprafață de cca 3 hectare se propune realizarea unui complex multifuncţional  multietajat cu cca 100.000 mp suprafaţă construită desfăşurată care cuprinde următoarele funcţiuni: parcaje multietajate la nivelele inferioare, spații comerciale și de alimentaţie publică la nivelul străzii Gheorghe Marinescu, iar la nivelele superioare spații prestări servicii medicale, spații  pentru cercetare şi dezvoltare,  spaţii necesare pentru funcționarea și administrarea instituţiilor medicale și universitare, spații de cazare şi locuire, dotări  complementare. Această clădire multifuncţională va fi construită peste drum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, pe terenul situat în spatele staţiei de transport public şi, care va comunica la nivel subteran şi suprateran cu clădirea spitalului.

În urma aprobării acestui PUZ, se va continua cu elaborarea studiului de fezabilitate pentru investiţia propusă, studiu care va analiza şi propune soluţii tehnice şi variante de volumetrie pentru clădirea multifuncţională, bugetul aferent şi sursele de finanţare disponibile, împreună cu soluţiile juridice de parteneriat cu coproprietarii imobilelor afectate.

Totodată, Municipiul Târgu-Mureş prin Direcţia Arhitect Şef a demarat procedurile pentru continuarea PUZ-ului cu etapa a II-a care va studia dezvoltarea zonei spitalului delimitată de strada Gheorghe Marinescu – strada Molter Károly – Cimitirul Municipal Sângeorgiul de Mureş.

(Comunicat de presă, Serviciul de Relații Publice Interne și Internaționale – Primăria Târgu-Mureş)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE