Home / Invatamant / Fundația Transilvană Alpha aduce ateliere minunate pentru copii

Fundația Transilvană Alpha aduce ateliere minunate pentru copii

Distribuie

Fundația non-guvernamentală Transilvană Alpha a fost înființată în 1992, cu programul Start din 2005. De atunci, aproximativ 250 de copii împreună cu părinţii lor se bucură anual de activităţi educative și distractive.

„Programul Start – Educație timpurie al Fundației Transilvană Alpha este cel mai iubit program al nostru, program ce aduce o altfel de educație copilului tău. Așa cum a spus și o mamă din familia Alpha, “Totul începe aici și nu se termină niciodată!”. În această toamnă am dat startul activitatiilor obișnuite, Club Copăcel, Ștrumfii Isteți, Bebe Bălăceala și Aqua Splash, dar și unei noi serii de ateliere tematice, de dezvoltare personală, hand-made, gătit și hobby bun” au transmis membrii echipei Start, Mirabela, Codruța, Andreea și Alex (și part-time Ivona).

Dezvoltă abilitățile celor mici

Atelierele START sunt destinate copiilor tipici, preșcolari și școlari mici. „Ele vor ajuta copiii să descopere lumea într-un mod distractiv și practic, dar în același timp să își dezvolte încrederea în sine, precum și abilități de viață esențiale. Atelierele sunt caraterizate de libertatea de a explora, de a descoperi și de a trăi noi experințe, într-un concept de tipul hands-on” a spus Mirabela Teanc, psiholog și coordonator profesional al programul Start –Educație timpurie.

Atelierul de dezvoltare personală este coordonat de Mirabela Teanc, care urmărește dezvoltarea personală a fiecărui copil, dezvoltarea inteligenței emoționale, stimularea imaginației și a creativității, exteriorizarea trăirilor interioare, dar și dezvoltarea spiritului de echipă și a interacțiunii pozitive.

Învață-ți copiii să mănânce sănătos prin gătit

Atelierul de gătit dedicat copiilor este un concept de fapt mai amplu, care înglobează elemente de gastronomie, dezvoltă abilități matematice, socializare și multă bună dispoziție. Este coordonat de bloggerul culinar Alexandra Juncu care alături de băieții ei introduce alimentația sănătoasă în rândul copiilor prin implicarea lor în arta gătitului.

Atunci când copilul tău va spune: „Am făcut-o singur, te rog gustă și tu”, veți vedea în el un sentiment de realizare, ne asigură organizatorii. Iar când va gusta ceea ce a pregătit, va apărea și sentimentul de mândrie și de împlinire. Însă, nu doar gătitul crește senzația de fericire, ci și sentimentul pe care îl ai atunci când împărți mâncarea cu cei din jur.

La primul atelier, pancakes cu iaurt si banane, au participat 25 de copii, s-au făcut 300 de pancakes și s-a dăruit un infinit de zâmbete. Săptămâna viitoare urmează muffins cu dovleac copt. De ce să învețe cei mici să gătească? Pe de o parte, gătitul construiește stima de sine, contribuie la îmbunătățirea bunăstării noastre, îi face pe copiii mai dispuși să încerce alimente noi, iar pe de altă parte, copiii care gătesc tind să mănânce mai multe fructe și legume, și tot atunci, ei învață despre originile alimentelor, despre diferite culturi, dezvoltându-le o abilitate importantă pe tot parcursul vieții.

Cursurile au loc săptămânal

Atelierul de hand made ajută la dezvoltarea abilităților de îndemânare, dezvoltarea abilitaților motrice fine, relaxare și voie bună, dezvoltă perseverență și răbdarea, ajută la îmbunătățirea încrederii de sine, sporește flexibilitatea și adaptabilitatea copilului și dezvoltă comunicarea și socializarea cu ceilalți copii. Acest atelier este coordonat de inginer Codruța Banu care împreună cu copiii făurește minuni.

Nu în ultimul rând, atelierul de hobby bun este acel atelier unde forțele echipei Start se unesc și creează ceva minunat cu influențe din artă, muzica și film.

Toate aceste ateliere au loc prin rotație în fiecare joi de la ora 17:00 în clădirea Fundației Transilvană Alpha din Aleea Vrancea nr. 1. Pentru mai multe detalii și înscrieri, sunați la numărul de telefon 0265 257 057.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

1 comentariu

  1. Buna ziua,
    Atelierele pentru copii preșcolari le țineți si in sibiu?
    M-ar interesa pentru băiatul meubde 3 ani si 2 luni.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.