Gabriel Rusu a câștigat Premiul special la un concurs internațional de caricatură Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Gabriel Rusu a câștigat Premiul special la un concurs internațional de caricatură

Caricaturistul mureșean Gabriel Rusu a câștigat aprecierea juriului Salonului Internațional de Caricatură Brăila, care l-au distins cu Premiul special. Tema concursului a fost „Rețele de socializare”. Au participat 319 de caricaturiști din 50 de țări și au fost acordate 7 premii.

De la stânga la dreapta, Gabriel Rusu alături de criticul de artă Tudor Octavian și caricaturiștii Constantin Ciosu, Leonte Nastase, Constantin Pavel și Costel Pătrășcan

Întrebat fiind cum i-a venit ideea lucrării, răspunsul lui Gabriel Rusu este edificator: „Artiștii plastici sunt prin excelență niște tipi vizuali. Dacă îmi dai o temă sau îmi spui un cuvânt, automat în mintea mea acel cuvânt generează o multitudine de imagini, mai mult sau mai puțin haioase. E destul de complicat să explic cum îmi vin ideile și, dacă aș face-o, teamă mi-e că s-ar putea apuca toată lumea de caricatură.”

Totodată, premiile sunt binevenite printre artiști, chiar dacă mulți dintre ei afișează o atitudine indiferentă. Gabriel Rusu se situează pe o poziție de mijloc: „Premiul este la fel de important ca și cele precedente, deși nu sunt convins că premiile dau întotdeauna măsura valorii tale, eu necrezând în clasamente și ierarhii în zona artelor, doza de subiectivism fiind destul de mare.”

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE