Home / Business / GALERIE FOTO: Și-a deschis porțile Târgul de Arte Meșteșugărești

GALERIE FOTO: Și-a deschis porțile Târgul de Arte Meșteșugărești

În perioada 4 – 7 octombrie, în Piața Trandafirilor se desfășoară o nouă ediție a Târgului de Arte Meșteșugărești în cadrul căruia mureșenii vor putea schimba o vorbă cu meșteșugari din toată țara și vor avea ocazia să achiziționeze sute de produse tradiționale făcute de meșteri din secuime, dar și din Dobrogea, Moldova, Oltenia.

Miere, siropuri, zacuscă, branzeturi, vin, alimente tradiționale, toate pot fi degustate în această perioadă, iar iubitorii de tradiții românești vor găsi ii, chingi și curele de piele, produse de lemn, icoane, mărgele, toate create special pentru a păstra tradițiile țării în anul Centenarului.

Florin Cramariov

„Vă invităm să vizităm rând pe rând fiecare producător, să admirăm atât icoanele, cât și lingurile de lemn și toate produsele care sunt expuse aici, farfuriile, iile tradiționale, tot ce ține de identitatea celor care trăiesc în România este expus aici. Și cu bucurie ne transformăm într-o uriașă vitrină a României tradiționale”, a transmis celor prezenți Ioan Chiorean, amfitrion.

Florin Cramariov, meșter popular în arta lemnului din Bucovina care vine de la înființarea acestui târg, a avut câteva cuvinte de spus în privința prieteniei dintre naționalități. „Eu nu am venit singur, am venit cu meșterii din Bucovina, meșteri reprezentativi din Asociația Meșterilor din Bucovina, meșteri lemnari, țesători, de ceramică și alte meșteșuguri și suntem veteranii acestui târg. Ne place această interferență între culturi. Ținând cont că Bucovina este pe locul I cu 12 naționalități conlocuitoare care de atâția ani de zile conviețuiesc, trăiesc împreună și se înțeleg, în toată țara se pot înțelege absolut toate naționalitățile conlocuitoare. Și noi trebuie să dăm un exemplu fiindcă suntem în toate sferele acestor minorități și ne înțelegem, suntem împreună, lucrăm împreună, ne prezentăm produsele tradiționale și trebuie să prezentăm produsele tradiționale publicului larg și să facem față concurenței neloiale care vine din alte părți ale lumii. Acesta este motivul pentru asta ne aflăm aici, în toate colțurile țării, Europei și asta trebuie să avem în primul rând în vedere”, a concuzionat badea Florin.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concert de colinde și cântece religioase în parohia Răzoare

Numeroși credincioși ai parohiei Răzoare au asistat duminică, 5 decembrie 2021, după orele prânzului, la …