Home / Eveniment / GALERIE FOTO: Ziua Mondială a Educației sărbătorită de elevi și fanfare

GALERIE FOTO: Ziua Mondială a Educației sărbătorită de elevi și fanfare

Distribuie

Astăzi, Palatul Copiilor Târgu-Mureș împreună cu Inspectoratul Școlar al Județului Mureș au organizat a douăsprezecea ediție a evenimentului de tradiție Festivalul Național al Fanfarelor Școlare „Pe Ritmuri de Fanfară”, la care au participat peste 170 de elevi din întreaga țară, dar și demonstrații artistice ale elevilor din Târgu-Mureș.

Deschiderea s-a făcut în jurul orei 13:00 după ce toate fanfarele au ajuns în Piața Trandafirilor. „Astăzi e Ziua Mondială a Educației și vă propun să ne aducem aminte că am fost și noi odată copii și că am trăit emoția, naivitatea, puritatea, gingășia copiilor care astăzi ne-au încântat de dimineață. Mulțumim fanfarelor care au venit astăzi din toată țara, care ne vor încânta la un concurs pe care Mureșul l-a organizat de fiecare dată”, a spus inspectorul școlar general, Ioan Macarie.

Culoare și emoție în Piața Teatrului

Cu prilejul zilei profesorilor, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a ținut să îi felicite pe toți cei cu nobila meserie de dascăl. „Cum să nu te emoționezi când vezi atâta frumusețe în jur? Copilași de grădiniță până la elevi de liceu.  Din în 1994 încoace sărbătorim Ziua Mondială a Educației, prilej cu care aș vrea să mulțumesc profesorilor, învățătorilor, educatorilor pentru ceea ce fac. Ei sunt formatori de personalități, sunt cei care îndrumă copiii în tainele cunoașterii, sunt cei care îi îndrumă și în profesia pe care vor să și-o aleagă în viață atunci când ajung în clasele liceale. Și sunt sigur că părinții și copiii deopotrivă apreciază în mod deosebit ceea ce educatorii, învățătorii și profesorii fac zi de zi. Și noi societatea trebuie să îi apreciem la nivelul importanței pe care o au în societatea românească, și de aceea în numele dumneavoastră, vreau să îi felicit, să le mulțumesc și să le doresc la mulți ani și sănătate cu ocazia Zilei Mondiale a Educației”, a spus acesta.

Întreaga după-masă, liceele din Târgu-Mureș au organizat diverse activități prin care și-au arătat talentul, de la dans, la cântec sau chiar teatru. Cei de la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” au organizat un flashmob foarte drăguț prin care au înveselit toată Piața Teatrului, iar fetele de la Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” au dansat cu panglici și hula.

„Mă bucur că profesorii din învățământul mureșean au și preocupări extra-școlare și îi îndrumă pe copiii noștri să aprecieze tradițiile populare,folclorul românesc, să aibă respect față de tot ceea ce înseamnă națiune și valorile sale. Sunt emoționat pentru că eu am stat de foarte multe ori în fața fanfarelor prin unitățile militare, dar iată că și copiii au preocupări ca tradiția aceasta pentru muzica fanfarelor să fie preluată de tineret și dusă mai departe” a adăugat prefectul.

Îi felicităm pe organizatori și participanți pentru un eveniment frumos!

Text și foto: Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.