FOTOGALERIE. Colegiul Național „Unirea“, între Balul Bobocilor și Cartea Recordurilor Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1039 Vizualizări

FOTOGALERIE. Colegiul Național „Unirea“, între Balul Bobocilor și Cartea Recordurilor

Colegiul Național „Unirea“, împreună cu Teatrul Scena, sub coordonarea actorului și regizorului Liviu Pancu, a găsit o modalitate inovatoare de a da startul programului aferent Balului Bobocilor, printr-o acțiune care ar putea fi omologată de către celebrul comitet de la Guinness World Records. Totodată, evenimentul a avut o dublă semnificație pentru că, pe lângă pregătirea pentru bal, au debutat cu această ocazie și acțiunile organizate în avangarda manifestărilor determinate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

2000 de desene și 20 000 de coli albe

Astfel, elevii au pregătit peste 2000 de desene și peste 20 000 de coli pe care le-au lipit pe o mare suprafață din curtea școlii. A fost o variantă simbolică de a marca începutul aniversării Colegiului și a sărbătoririi Centenarului prin reliefarea semnului „U 100“.

„Acțiunea noastră, în ansamblu, se va numi „Unirea – 100 de ani de istorie și de istorii“, iar pe de altă parte, pentru Balul Bobocilor, în colaborare cu Asociația Teatrul Scena, ne-am gândit la o manifestare care să se refere la istoriile elevilor, la istoria școlii și, nu în ultimul rând, legat de numele simbolic pe care colegiul nostru îl are, la istoria de aproape 100 de ani a unui colegiu de elită al județului Mureș“, a declarat Prof. dr. Aurora Stănescu, directoarea Colegiului Național „Unirea“.

Startul a fost dat de Aurora Stănescu, directoarea Colegiului Național „Unirea“ (Foto: Andrei Vornicu)

În cadrul evenimentelor organizate în această perioadă de Colegiul Național „Unirea“ sunt implicați elevii claselor a 9-a, mai ales bobocii care se pregătesc pentru acest eveniment, și totodată elevii claselor a 12-a. La evenimentul de realizare a colajului au participat cele cinci clase a 9-a, dar și tineri care au venit să sprijine demersul. Acțiunea a debutat vineri, 9 octombrie, la ora 17.00, prin trei salve de tun, și s-a încheiat aproximativ trei ore mai târziu, în urma unui proces dinamic, marcat de pasiune, și alimentat de multă adrenalină.

A fi sau a nu fi un record mondial?

Referitor la posibilitatea ca acțiunea să fie omologată de către comitetul Guinness World Records ca un record propriu-zis, Aurora Stănescu a oferit câteva informații despre procedură. „Asociația Teatrul Scena a contactat Guinness Book și urmează să prezentăm în final toată documentația, să le trimitem înregistrările, să vedem, comparativ cu alte situații de natura aceasta, deși e unic, dacă s-a înregistrat ceva similar, după care putem primi, eventual, o certificare pentru acest record. Va dura destul de mult pentru că este un proces lung pentru cei care omologhează fiindcă trebuie să cerceteze cu atenție dovezile, trebuie să analizeze întregul efort depus, modul în care s-au implicat elevii și atunci vom vedea până la urmă dacă se certifică“, a precizat directoarea Colegiului Național „Unirea“.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE