Taclale, cărți deosebite și colaje video la B5 Studio în cadrul Nopții Albe a Galeriilor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Taclale, cărți deosebite și colaje video la B5 Studio în cadrul Nopții Albe a Galeriilor

Spațiul care completează viziunea artistică a galeriei de pe Str. George Enescu este B5 Studio care, împreună cu Spațiul Minitremu, situate pe Strada Bolyai nr. 5, organizează numeroase întâlniri cu artiști contemporani români și străini, urmate de discuții, dezbateri și prezentări ale lucrărilor, iar prin proiectul Minitremu, elevii de liceu sunt inițiați în lumea caleidoscopică și surprinzătoare a artei contemporane.

O parte a arhivei ARTeast, cuprinzând o selecție de filme de artist și lucrări video din ediţiile Videonight 1, 2 & 3 și alte materiale din arhivă prezentate de-a lungul timpului la B5 Studio sau în alte spații din țară, au putut fi vizionate cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor. Totodată, expoziția a cuprins rezultate vizuale ale taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp#3, sub forma mai multor medii de exprimare: video, performance, colaj sau instalație.

Bibliofilii au avut la rândul lor motive reale de încântare: B5 Studio le-a pus la dispoziție o selecție de proiecte editoriale din arhiva atelierului Fabrik, realizate de studenți la secțiunile de design sau fotografie de la UNARTE: lucrări de licență, lucrări de master, practică tipografică, ș.a., în care cartea a devenit, dintr-un obiect-vehicul al informației și al culturii, un obiect de artă în sine.

De asemenea, vizitatorii au putut intra și în atelierele situate în incinta clădirii de pe strada Bolyai, și au putut sta la o tacla cu artiștii Lucia Cășinescu, Csatlos Levente și Alina, Maria Gliga, Gheorghe Popa, Șerban Mariana și Makkai István.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE