Home / Cultură / Taclale, cărți deosebite și colaje video la B5 Studio în cadrul Nopții Albe a Galeriilor
B5 Studio a fost vizitat de mult public tânăr la Noaptea Albă a Galeriilor (Foto: Andrei Vornicu)

Taclale, cărți deosebite și colaje video la B5 Studio în cadrul Nopții Albe a Galeriilor

Spațiul care completează viziunea artistică a galeriei de pe Str. George Enescu este B5 Studio care, împreună cu Spațiul Minitremu, situate pe Strada Bolyai nr. 5, organizează numeroase întâlniri cu artiști contemporani români și străini, urmate de discuții, dezbateri și prezentări ale lucrărilor, iar prin proiectul Minitremu, elevii de liceu sunt inițiați în lumea caleidoscopică și surprinzătoare a artei contemporane.

O parte a arhivei ARTeast, cuprinzând o selecție de filme de artist și lucrări video din ediţiile Videonight 1, 2 & 3 și alte materiale din arhivă prezentate de-a lungul timpului la B5 Studio sau în alte spații din țară, au putut fi vizionate cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor. Totodată, expoziția a cuprins rezultate vizuale ale taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp#3, sub forma mai multor medii de exprimare: video, performance, colaj sau instalație.Bibliofilii au avut la rândul lor motive reale de încântare: B5 Studio le-a pus la dispoziție o selecție de proiecte editoriale din arhiva atelierului Fabrik, realizate de studenți la secțiunile de design sau fotografie de la UNARTE: lucrări de licență, lucrări de master, practică tipografică, ș.a., în care cartea a devenit, dintr-un obiect-vehicul al informației și al culturii, un obiect de artă în sine.

De asemenea, vizitatorii au putut intra și în atelierele situate în incinta clădirii de pe strada Bolyai, și au putut sta la o tacla cu artiștii Lucia Cășinescu, Csatlos Levente și Alina, Maria Gliga, Gheorghe Popa, Șerban Mariana și Makkai István.

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Corneliu Florin Buicu, felicitări adresate polițiștilor locali mureșeni

Deputatul PSD Mureș, Corneliu Florin Buicu – Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera …