Expoziții la Palatul Culturii și la Fundația Culturală Bernády György în cadrul Nopții Albe a Galeriilor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 223 Vizualizări

Expoziții la Palatul Culturii și la Fundația Culturală Bernády György în cadrul Nopții Albe a Galeriilor

Noaptea Albă a Galeriilor a propus din nou târgumureșenilor o întâlnire, după lăsarea întunericului, cu exponate vechi, de dată mai recentă sau chiar în premieră. Deși numărul spațiilor expoziționale este redus în orașul nostru, organizatorii au făcut tot posibilul să le asigure vizitatorilor o atmosferă cât mai primitoare, cu o ofertă interesantă și, în unele cazuri, cu cele mai rafinate arome ale vinurilor Liliac.

Fundația Culturală Bernády György a organizat expoziția de pictură a artistului târgumureșean Kedei Zoltán. Sub genericul „Focul și apa“, galeria de pe strada Horia a prezentat un triptic și 14 picturi în ulei în care cele două elemente naturale aflate într-o permanentă tensiune și opoziție s-au îngemănat în nuanțe de albastru și roșu și au căpătat, de la o pânză la alta, forme proteice, când abstracte, când reprezentând peisaje dinamice și personaje esențializate.

Artistul sibian Ioan Tămâian a fost prezent la Galeria Art Nouveau – UAP cu lucrări în cadrul expoziției „Reflexii în timp“. Vizitatorii au putut vedea lucrări complexe, realizate printr-o tehnologie sofisticată, în care metalul și sticla coexistă simbiotic și dau naștere unor geometrii și interpretări dintre cele mai diverse. Lucrările lui Ioan Tămâian propun viziuni estetice particulare și se inspiră parțial din mituri și episoade ale tumultuoasei istorii a umanității.

Tot în incinta Palatului Culturii, vizitatorii s-au putut delecta cu exponatele Galeriei de Artă Românească Modernă, dar și cu expoziția „Lumini și umbre – Tendințe coloristice în pictura maghiară între 1810-1920“.

Organizatorul local al evenimentului a fost Asociația K’ARTE, iar partenerii principali au fost Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE