Home / Altele / Cumpătarea financiară și modul în care favorizează economisirea și dezvoltarea personală

Cumpătarea financiară și modul în care favorizează economisirea și dezvoltarea personală

Distribuie

Prosperitatea financiară este unul dintre dintre obiectivele care ar trebui să facă parte din lista fiecăruia dintre noi. Chiar dacă un astfel de concept a fost “cultivat” la nivel de popor de-a lungul timpului (cel mai bun exemplu în acest sens fiind Germania), în România economisirea reprezintă în acest moment doar un obiectiv individual, nu unul colectiv. Iar acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că în trecut, până în anii ’90, românii erau unul dintre popoarele care vedeau în CEC, locul în care prezența lunară era obligatorie. Răspândiți de-a lungul și latul lumii, astăzi, românii pot accesa credite rapide în Finlanda (pikalainaa FI) sau pot face împrumuturi în orice țară din Uniunea Europeană. În astfel de condiții, oare cum mai este posibilă favorizarea economisirii și, implicit, a dezvoltării personale?

Fii tu cel care iese din tipare și alege binele personal prin intermediul cumpătării financiare!

Avantajele pe care ți le oferă cumpătarea financiară favorizează dezvoltarea pe termen lung, ceea ce îți va permite să ai parte de o viață înfloritoare, confortabilă și în care nu vei simți lipsa banilor. De cele mai multe ori banii pe care reușești să îi strângi îndeplinesc rolul unui tampon între greutățile vieții și siguranță. Orice persoană care dispune de rezerve financiare este scutită din toate punctele de vedere de șocurile la care viața ne mai supune din când în când. Drept urmare, este mai mult decât indicat să găsim calea către cumpătarea financiară dacă ne dorim să avem parte de o viață cât mai liniștită.

Cumpătarea financiară presupune să dispunem de răbdare, mai ales atunci când ne “confruntăm” cu o mulțime de oferte atractive din punct de vedere financiar. În același timp trebuie să facem o analiză concisă motivelor pentru care am avea nevoie de respectivele bunuri, iar în cazul în care există o tentație continuă de a cumpăra să ne propunem un timp de răgaz. Chiar și-n cazul acelor oferte de tipul “apasă aici” (“klikkaa tästä”), care, oricât de greu ne-ar veni să credem că sunt limitate și că trebuie să cumperi atunci, pe loc, acestea vor reveni mult timp. Iar dacă tu vei reuși să treci peste acel moment de nesiguranță asupra puterii tale de rezistență, cu certitudine o să ai parte de banii pe care i-ai fi cheltuit în mod inutil.

În acest fel trebuie să procedezi de fiecare dată când te simți “amenințat” de ofertele de pe piață, așa că este mult mai benefic pentru tine să abordezi fiecare tentație astfel. Vei observa că banii îți vor rămâne în buzunar de fiecare dată și o să poată fi utilizați în momente din viață în care chiar o să conteze. Cumpătarea financiară o să-ți ofere acces la diverse oportunități în viață, pentru că este foarte important să ai bani pentru situații de necesitate reală, iar nu pentru a-ți satisface diverse “pofte de moment”. Dacă vei alege să fii cumpătat/cumpătată o să beneficiezi de tot ceea ce contează cu adevărat, iar ceea ce este și mai important este că o să poți dispune de banii tăi în orice moment și-i vei putea folosi pentru a te dezvolta personal pe termen îndelungat!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Animale noi la Grădina Zoologică Târgu Mureș

Distribuie Grădina Zoologică din Târgu Mureş a primit în seara zilei de marți, 17 octombrie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.