Home / Cultură / Omagiu adus dascălilor Constantina și Mihail Moldovan

Omagiu adus dascălilor Constantina și Mihail Moldovan

Distribuie

Oamenii din localitatea Luieriu, comuna Suseni, sunt recunoscuți pentru dragostea și sufletul care îl poartă pentru tradițiile populare, dar și peentru  cei care și-au pus amprenta asupra dezvoltării spirituale a localității. Printre aceștia se numără și dascălii Constantina și Mihail Moldovan, omagiați duminică, 14 octombrie, în cadrul unui spectacol folcloric de excepție.

Începând cu ora 15:00, pe scena Căminului Cultural din Luieriu, vor aduce un gând de recunoștință celor doi dascăli de suflet Ansamblul „Coronița” din Solovăstru, Grupul vocal din Luieriu și soliștii Dorina Oprea, Andrei Romanică, Izidor Tudoran, Mărioara Precup Stoica, Ana Strâmturean, Maria Sântean Faghiura, Maria Neag, Gheorghe Mureșan, Livia Sorlea, Emilia Popdeac,  Simona Pop Labiș, Sofia Boca, Elisabeta Guzu, Alexandra Togănel, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, Mădălina Rațiu, Mihai Poșteanu,  Angel Avram, Lucia Sucală, Adrian și Anamaria Cioată, Auruța Câmpean, Amalia Cengher și Georgiana Moldovan.

Arhangheli ai locului, luminători și ziditori de oameni

Cei care i-au cunoscut pe distinșii dascăli au salutat demersul celor din Luieriu în frunte cu solistul Andrei Romanică.

„Domnii învățători Constanța și Mihail Moldovan au fost pentru Luieriu,  ca și soții învățători Popovici Sofica și Gavril sau soții invățători Teodora și Ioan Mureșan, pentru Idicelul meu natal, arhangheli ai locului, luminători și ziditori de oameni pentru multe generații. Lăudabilă o astfel de inițiativă și cred că se bucură și oamenii și natura satului Luieriu pentru acest gest. Felicitări se cuvin lui Andrei Romanică și mulțumiri respectuoase tuturor celor ce cinstesc prin cântec și prezență osteneala frumoasă a acestor dascăli”, a spus Mărioara Bârsan, președintele Asociaţiei pentru Cunoaşterea Culturii Ţărăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Sărbătoarea Mărului” revine la Batoș

Distribuie Primăria și Consiliul Local al comunei Batoș împreună cu Grupul Producătorilor și Fermierilor din …