Filme, blues și oameni gospodari, la ”Sărbătoarea Mărului” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Filme, blues și oameni gospodari, la ”Sărbătoarea Mărului”

La așa recoltă bogată cum a avut anul 2018, se cuvine cinstită cum se cuvine munca celor  care au trudit la munca câmpului, motiv pentru care „Sărbătoarea Mărului” de la Batoș vine ca o consecință mai mult decât firească, aceea de a serba rodul toamnei. În spatele acestei sărbători  stau oameni care continuă să-și respecte nu doar locul dar și tradiția muncii.

Fie că vorbim de mere: SC Agromat Batoș SRL, SC Miagro SRL (Batoș), SC Agrofar SRL (Dedrad), Grigore Ardelean (Dedrad), Ghiță Ardelean (Dedrad), Eugen Oprea și Maria (Dedrad), Ion Micu (Dedrad), Andrei Iarca (Uila), Fiko Attila (Uila), Constantin Carp (Uila), Exploatația Agricolă Iarca și Ciobotă (Uila), pere: Abos Iosif (Uila), Constantin Carp (Uila), miere: Ioan Moldovan (Uila), legume: Nagy Eva și Tibi (Batoș), Ilie Oltean (Goreni), Antal Zoltan (Goreni), produse lactate: SC Miagro SRL (Batoș), Dumitru Covrig (Batoș), Csaki Mircea (Batoș), struguri: Ilie Mărcuș (Batoș), Nastasia Moldovan (Batoș), vin: Liliac. dulcețuri, siropuri, zacuscă: Dealurile Uilei sau oțet SC Aceto SRL, ei sunt cei care vor da savoare „Sărbătorii Mărului” din acest an. Ei vor fi principalii protagoniști ai sărbătorii de suflet a Văii Luțului care duminică, 14 octombrie își va serba cel de-al XVII-lea episod.

Mai mult decât atât, sărbătoarea de la Batoș va avea parte de proiecții de film (în seara de sâmbătă) și muzică pe toate gusturile, în cadrul programului din ziua de duminică. De la tinerele talente locale, la ansamblurile Văii Luțului, până la profesioniștii din cadrul Ansamblului „Mureșul”.

Mia mult decât atât, Vizi și Nightlosers vor încheia cum se cuvine o sărbătoare pe cinste dedicată rodului toamnei și a celor care îl fac posibil.

Cine a mai fost la „Sărbătoarea Mărului” știe la ce să se aștepte, produse locale și oameni faini care le dau viață, iar pentru cei care încă nu au gustat din farmecul acestei sărbători, îi îndemn să tragă duminică o fugă până la Batoș. Nu vor avea ce regreta, vor avea parte de cu totul altceva decât marfa din raftul vreunui supermarket, plus că vor putea sta la o poveste cu cei care fac ca aceste produse să-și păstreze farmecul local.

Surpriza plăcută pentru mine este prezența trupei Nightlosers, pentru prima dată la Batoș, cu amalgamul lor muzical numai bun să simți bucuria oamenilor dragi ai locului. I-am văzut recent în Cetate la Târgu Mureș, au fost tare faini, dar parcă în mijlocul oamenilor muncitori de la țară sună mai fain,  doar vioara și bluesul amestecat cu cu intervenții etno românești, maghiare și țigănești se pretează mai bine la o sărbătoare care de mult a depășit stadiul de rural

Astea fiind spuse, sunteți așteptați la Batoș, la o sărbătoare vie cu oameni faini și muncitori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE