Share

Home / Administratie / „Podul Centenarului”, în pregătire la Târnăveni

„Podul Centenarului”, în pregătire la Târnăveni

Primarul municipiului Târnăveni, Nicolae Sorin Megheşan, a anunţat în urmă cu câteva zile, că instituţia pe care o conduce a semnat un contract de lucrări cu SC Strabag SRL Bucureşti pentru execuţia proiectului „Construire pod rutier nou peste râul Târnava Mică, Municipiul Târnăveni.”

Proiectul prevede demolarea actualului pod peste Târnava Mică şi realizarea unui pod nou, pe DN 14A, precum şi a unui podeţ pietonal pe durata execuţiei lucrărilor.

„A fost o adevărată “bătălie” în hățișurile administrative și birocratice din România. Mai întâi argumentarea ideii, apoi acceptarea acesteia, obținerea finanțării și într-un final, procedura de achiziție publică. Toate complicate. Mă bucur că ieri, în anul 100 al României Mari, am reușit să semnăm contractul de realizare a podului de peste Târnava Mică. În acest an vom realiza proiectarea, iar în primăvară încep lucrările de execuție. Anul viitor, finalizăm un obiectiv fundamental pentru Târnăveni, pe care îl vom numi “Podul Centenarului”. Astfel, va rămâne mărturie că cei 100 de ani nu au trecut degeaba și că știm să facem lucruri care să dăinuiască măcar încă un secol”, a precizat Nicolae Sorin Megheşan.

Valoarea estimată a lucrării este 1,7 milioane de euro, bani proveniţi de la bugetul de stat.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Simon Maurer vorbește în premieră despre proiectul Maurer Residence din Târgu-Mureș

Primul ansamblu rezidențial de mare amploare dezvoltat în ultimii 30 de ani, în Târgu-Mureș Odată …

Share
Share