Home / Slider / „Un milion de stele pentru nevoiași”, în mai multe localităţi din Mureş

„Un milion de stele pentru nevoiași”, în mai multe localităţi din Mureş

Distribuie

Tradițional, în fiecare an Caritas organizează cel mai amplu gest de solidaritate: „Un milion de stele pentru nevoiași”. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.

Acțiunea oferă oportunitatea oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând,  în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie. Anul trecut au participat peste 4.700 de persoane, s-au donat în total 41.095 de lei din care au fost ajutate peste 600 de familii și vârstnici nevoiașe cu pachete de alimente în ajunul Crăciunului.

Vineri, 12 octombrie, între orele 18.00 și 20.00, reprezentanţii Organizaţiei Caritas îi invită pe mureşeni să participe la eveniment, în mai multe localități: Târgu-Mureș în Piața Teatrului, Sovata Băi în în Parcul Petőfi Sándor, Sângeorgiu de Mureș în Piața Sfântu Gheorghe şi Sângeorgiu de Pădure în fața Casei de Cultură.

„Prima dată această acţiune a avut loc în 1998 în Franţa, iar azi participă Caritas Europa, Caritas Internationalis şi organizaţile Caritas a mai multor ţări, printre care şi din România cu scopul de a sensibiliza şi de a încuraja comportamentul filantropic faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie”, a precizat Molnár József, PR Caritas Alba Iulia.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.