Share

Home / Cultură / Premieră „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, la Compania Tompa Miklós
Imagine din spectacol (Foto: Bereczky Sándor)

Premieră „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, la Compania Tompa Miklós

Mădălin Hîncu este câștigătorul concursului pentru tineri regizori, organizat în stagiunea 2018/2019 de Teatrul Național Târgu Mureș. El a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa Ducu Darie. Îi aparțin atât adaptarea scenică după romanul lui Horace McCoy „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, cât și regia spectacolului. Traducerea textului în limba maghiară îi aparține lui Sándor László.

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 13 octombrie, orele 19.30 în Sala Mică a Teatrului Național. Următorul spectacol va avea loc duminică, 14 octombrie. La premieră sunt valabile abonamentele de mecenat Bernády György. Spectacolul este recomandat persoanelor de peste 16 ani este supratitrat în limba română.

În mijlocul crizei economice americane din anii ‘30, Gloria și Robert se luptă până la epuizare la un maraton de dans pentru premiul pus în joc, care le-ar permite un trai decent.

Drama lui Robert și Gloria are la bază o întrebare problematică: există pace în haosul existenței umane? În călătoria lor prin lumea maratonului de dans se naște însă și un alt șir de întrebări: ce importanță are adevărul într-o societate în care manipularea realității este mai importantă decât realitatea în sine? Unde ne situăm noi, moral, într-o lume în care nimic nu este ceea ce pare a fi? Și, ceea ce este și mai important, cât de dispuși suntem să acceptăm cine suntem cu adevărat?

Personajele fac echilibristică pe hotarul dintre exasperare și supraviețuire, în lumea desenată de Horace McCoy, dar în ciuda contextului se opun realității crude, în speranța unui viitor mai bun.

Din distribuție fac parte actorii Varga Andrea, Varga Balázs, Bartha László-Zsolt, Nagy Dorottya, Bokor Barna, Kiss Bora, Kádár L. Gellért, Simon Boglárka Katalin, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Kocsis Anna, Bálint Örs, Borsos Tamás și Szabó János Szilárd. Scenografia îi aparține lui Răzvan Bordoș, asistent de scenografie este Huszár Kató, iar dramaturgia de scenă și asistența de regie îi aparțin lui Szabó Réka.

Mai multe informații pot fi obținute de pe nemzetiszinhaz.ro și facebook.com/tompamiklos.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Papa Francisc la Blaj: Autorităţile locale se pregătesc pentru 150.000 de pelerini

În jur de 150.000 de oameni sunt aşteptaţi să ajungă la Blaj, în centrul greco-catolicismului …

Share
Share