Share

Home / Recomadări zi de zi / Urs ajuns pe străzile din Sovata

Urs ajuns pe străzile din Sovata

Un urs tânăr care cobora frecvent pe străzile din zona lacurilor în Staţiunea Balneoclimaterică Sovata a fost relocat, zilele trecute, în urma unei acţiuni comune la care au participat reprezentanţi ai Ocolului Silvic Mureşul şi ai Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus din Târgu-Mureş, informează www.agerpres.ro.
„De câteva zile, Ocolul Silvic Mureşul a primit mai multe sesizări din partea localnicilor şi a turiştilor, care au văzut un urs plimbându-se pe aleea ce înconjoară lacurile din staţiunea Sovata. Pentru a preveni orice incident am solicitat aprobarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş pentru a-l reloca. Pe baza acestei aprobări de la APM, am intervenit să prevenim incidentele nedorite. Este o fructificaţie bună de ghindă şi bineînţeles urşii au coborât la mâncare, pentru că la Făget (în munţi – n.r.) nu prea se găseşte”, a declarat Lazar Csongor, reprezentantul Ocolului Silvic Mureşul.
Potrivit Agerpres, ursul a fost anesteziat de către specialişti şi relocat pe acelaşi fond cinegetic, la circa 20 de kilometri distanţă, departe de zonele locuite şi unde există hrană, dar nu înainte de a-l face să evite oamenii pe viitor.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Discuție despre schimbare și sustenabilitate la sediul Lateral

În 22 februarie, de la ora 17.30, Lateral România în colaborare cu Decât o Revistă …

Share
Share