Share

Home / Cultură / Adrian Ivanițchi, cetățean de onoare al municipiului Sighișoara

Adrian Ivanițchi, cetățean de onoare al municipiului Sighișoara

La propunerea jurnalistului Vasile Luca și la inițiativa primarului municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, în ședința ordinară din data de 27 septembrie 2018, Consiliul Local Sighișoara i-a conferit lui Adrian Ivanițchi titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara”, pentru aportul adus la promovarea culturii sighișorene și pentru activitatea desfășurată în domeniul cultural, precum și pentru toate realizările sale în folosul comunității sighișorene.

Adrian Ivanițchi s-a născut la Sighișoara, în data de 15 septembrie 1947. Fiind de profesie compozitor, textier, cantautor predilect, interpret de muzică folk, a fost, de-a lungul anilor, componentul de bază a multor trupe de muzică. A cântat în celebra formație Sfinx, iar la Sighișoara a înființat formațiile Coral, Melody și Bastion.

“La un moment dat, renunță la muzica rock, în favoarea muzicii folk, muzică care îl și definește. Participă la diferite festivaluri și concursuri de muzică folk din țară, obținând de-a lungul anilor zeci de premii și diplome de merit ocupând podiumurile de premiere cele mai înalte. A fost unul dintre cei care și-s adus aportul în organizarea primelor ediții ale festivalului de Artă Medievală din Sighișoara, primul de acest gen din țară”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

Adrian Ivanițchi a condus Clubul Tineretului unde a avut rezultatele meritorii, a fost președintele Cenaclului Agora și a făcut parte din Cenaclul Flacăra, fiind iubit, precum și în prezent, în aparițiile sale pe scenele atâtor spectacole, ultima fiind chiar la Zilele Sighișoarei.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Laika. Numele meu e Câine“, un spectacol despre prietenii noștri canini, la Teatrul Ariel

„Laika. Numele meu e Câine“ de David Košťák, în regia lui Alexandru Macrinici vorbește despre …

Share
Share