Home / Agricultura / Arderile de vegetaţie, sancţionate drastic de APIA

Arderile de vegetaţie, sancţionate drastic de APIA

Distribuie

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mureş reaminteşte fermierilor că este strict interzisă arderea miriştilor, a resturilor vegetale de pe terenurile arabile, precum şi arderea vegetaţiei pajiştilor permanente, ceea ce reprezintă încălcarea angajamentelor asumate la depunerea cererilor de plată la APIA, în ceea ce priveşte respectarea normelor de ecocondiţionalitate, respectiv a bunelor condiţii agricole şi de mediu.

Sancţiuni drastice

Potrivit directorului executiv al APIA Mureş, Ovidiu Săvâşcă, aceste fapte atrag sancţiuni drastice prin aplicarea de reduceri la sumele autorizate la plată, care pot ajunge chiar la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru anul în curs.

„Astfel de sancţiuni atrag răspunderea celor care se fac vinovaţi, prin aplicarea de amenzi contravenţionale de către instituţiile abilitate şi în funcţie de gravitatea, amploarea şi persistenţa urmărilor produse, pot atrage şi alte tipuri de răspundere”, a subliniat Ovidiu Săvâşcă.

Apel către fermieri

Directorul executiv al APIA Mureş a mai precizat că având în vedere apariţia frecventă a unor astfel de cazuri, APIA în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Garda de Mediu vor întreprinde controale pe raza întregului judeţ în vederea identificării şi sancţionării celor vinovaţi.

„Facem un apel din nou la responsabilitatea fermierilor, astfel încât aceştia să conştientizeze pericolul şi efectele dăunătoare pe care le produc asupra terenurilor, mediului înconjurător, sănătăţii oamenilor şi animalelor şi, în egală măsură, să evalueze corect riscurile la care se supun prin încălcarea interdicţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare”, a transmis directorul executiv al APIA Mureş.

Alex TOTH


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …