Concursul Arhitectura.6 ajunge în Târgu-Mureș Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Concursul Arhitectura.6 ajunge în Târgu-Mureș

În perioada 19 – 25 octombrie, Filiala Mureș a Ordinului Arhitecților din România, partener și organizator local, organizează în Târgu-Mureș evenimentului bienal de arhitectură Arhitectura.6, având ca scop principal promovarea arhitecturii de calitate și generarea de discuții critice despre arhitectura recent construită. Evenimentul se va muta la Reghin între 26 octombrie și 8 noiembrie.

La concursul de proiecte Arhitectura.6 ediția 2018 au participat 57 de proiecte realizate în ultimii doi ani de arhitecții din județele Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, Vâlcea și Mureș.

După prima etapă de preselecție, au rămas în concurs 52 de proiecte, dintre care au fost transmise 50.  Proiectele din etapa a doua vor putea fi văzute în perioada 19-26 octombrie, începând cu vernisajul de vineri, 19 octombrie, de la ora 16:00, în zona de expunere a proiectelor din Piața Teatrului.

De asemenea, sâmbătă, 20 octombrie, cu începere de la ora 10:00, la sediul OAR Mureș (Aurel Filimon, nr. 19/A, etaj 6, Târgu-Mureș) va avea loc workshopul „Jurnal personal & locuri secționate – atelier de fotografie de arhitectură” susținut de arhitect Andrei Mărgulescu prin care acesta își propune să descoperim împreună cu ajutorul unui aparat foto sau chiar a telefonului orașul ca martor al unei percepții personale și subiective. Poate participa orice persoană interesată.

„Ne vom echipa ca de o plimbare lungă, cu îmbrăcăminte și încălțări confortabile, eventuală protecție la soare, iar ca aparatură putem avea orice, de la aparat DSLR până la telefon mobil (și baterii sau încărcătoare). Nu vom pune accentul pe virtuozitate tehnică și estetică ci pe imaginea ca martor al unei percepții personale și subiective a orașului. Ar fi ideal să avem și un mic carnet de scris și schițat, în măsura în care dorim să reținem niște informații dintr-o discuție sau dintr-un loc, care să însoțească imaginile martor. Urmărim de data aceasta mai degrabă demersul unui jurnal personal decât cel al unui fotoreportaj în stare pură. Ne întâlnim la spațiul stabilit de OAR, ne cunoaștem, povestim puțin despre workshop, iar apoi ieșim la explorat. Ritmul și pauzele ni le stabilim pe parcurs, important este să ne placă, nu neaparat să ,,bifăm’’ kilometri și sute de fotografii. Perioada estimată de desfășurare este de circa 6 ore începând din momentul întâlnirii”, a precizat în comunicatul trimis Andrei Mărgulescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE