Dumbrava Minunată și-a deschis porțile și a îmbrățișat culorile toamnei Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1353 Vizualizări

Dumbrava Minunată și-a deschis porțile și a îmbrățișat culorile toamnei

Grădinița cu program prelungit „Dumbrava minunată” din Târgu-Mureș, structură a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, a organizat în 17 octombrie un mic spectacol dedicat toamnei de „Ziua Recoltei”.

Sub egida coordonatorului prof. înv. preșc. Olga Constantinescu, colectivul de educatoare format din Bologa Anamaria, Burbulea Doina, Ceușan Alina, Constantinescu Olga, Covaci Estera, Fodor Anca, Frunza Katalin, Gorea Maria, Pop Maria Daniela, Rusu Aura-Cristina, Sebestin Monika și Szathmary Andrea au supravegheat programul cultural-artistic din curtea școlii „Toamnă, toamnă harnică și de daruri darnică” unde cele trei grupe din secția română și grupa maghiară au spus poezii, au cântat și au dansat spre deliciul celor prezenți.

Părinții au fost foarte implicați

„Noi am vrut să sărbătorim bogățiile toamnei și mai ales să îi învățăm pe copii să prețuiască munca părinților pentru că ne ajută cu foarte multe și le mulțumim pe această cale. Îi învățăm valorile de respect, de bunătate, de dăruire, de a împărți cu altcineva ce au acasă și de a lucra cu adulții”, ne-a spus coordonatoarea Olga Constantinescu.

Pregătirile pentru eveniment nu au durat mult și s-au desfășurat în special în mod individual, fiecare copil lucrând cu mama și cu tata acasă. „Am anunțat părinții și le-am spus cam ce am dori să aducă, iar dânșii au fost foarte săritori și ne-au adus de la porumb sau dovleci până la prăjituri sau sucuri. Iar la final, noi, doamnele educatoare, am făcut toate aranjamentele în curte și în interior”, a completat Olga Constantinescu. Au fost ajutate și de unul dintre părinți care a pregătit sonorizarea evenimentului și a fost alături de copii și educatori în acest demers.

Mici talente printre prichindei

Copiii sunt foarte mândri de propriile lucrări și de ceea ce au realizat. „În primul rând își văd lucrările la care au lucrat cu mama și cu tata la expoziție. Am muncit și am făcut cu ei lucrări, avem o expoziție intitulată „E toamnă în Dumbrava Minunată”. Cam o săptămână ne-am pregătit cu copiii, am făcut lucrări de lucru manual, am pictat, ne-am gândit ca ei să arate lumii cum văd toamna, anotimpul, grădinița, ce înseamnă mai ales pentru grupa mică să nu mai fie lângă mama și tata, să fie alături de alți 30 de copii”, a spus educatoarea.

Surprizele nu au întârziat să apară, și acest demers a scos la iveală niște tinere talente. „Nu m-am așteptat să am două genii în desen la nici 3 ani de zile, două fetițe gemene. Se vede diferența la copiii ai căror părinți sunt mai implicați”, a concluzionat Olga Constantinescu.

Pe scurt, a fost o sărbătoare minunată, care scoate la iveală creativitatea din copii și care poate fi organizată peste tot, doar cu puțin ajutor din partea părinților, deschidere și binevoință.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE