Pas cu pas, mureșencele leagă victoriile Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Pas cu pas, mureșencele leagă victoriile

În etapa a III-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin CSM Târgu-Mureș a obținut victoria pe teren propriu, 64-57 cu KSE Târgu Secuiesc. Pentru mureșence a fost doar al doilea meci din cadrul grupei valorice B a campionatului, partida din etapa inaugurală, tot pe teren propriu, cu CSM Alexandria fiind amânată. Echipa antrenorului Ionel Brustur a obținut victoria în primul joc susținut, 74-68 în deplasarea de la Rapid București și pornea favorită certă în întâlnirea cu formația covăsneană. Scorul în cele patru sferturi a fost 17-10, 18-23, 12-12, 17-12, jocul a fost dominat de mureșence, cu două sferturi câștigate și unul încheiat la egalitate, dar nu au lipsit emoțiile. Început cu o aruncare de 3 puncte reușită de Antonia Radu, mureșencele s-au văzut conduse în priul sfert doar la 3-4, după care au preluat inițiativa. Singura jucătoare străină din lot, americanca Angel Robinson a intrat doar la jumătatea primului sfert, la 9-4 în favoarea echipei sale, care s-a desprins la 12-4 cu o nouă „treiță”, autoarea fiind Andreea Feiseș. La finalul sfertului avantajul de 7 puncte prevestea o victorie la pas, dar nu a fost așa. Lipsa de concentrare și numeroasele greșeli idividuale au permis adversarelor să revină și acestea au trecut chiar la conducere înaintea pauzei mari. În ultimele două minute, de la 30-33 s-a ajuns totuși la 35-33, cu o singură arunare din cele trei libere primite de Robinson pe final.

 

Umăr la umăr până la final

Mureșencele s-au menținut în avantaj pe întraga durată a sfertului trei, dar fără a reuși despriderea la mai mult de 5 puncte, fiind chiar egalate din nou în ultimul minut al sfertului încheiat la egalitate. Coșul Antoniei Radu a făcut ca mureșencele să intre la ultima pauză cu avantaj minim (47-45) și se anunța un final tensionat. Inițiativa în ultimul act a aparținut mureșencelor, care s-au menținut la conducere, reușind desprinderea la 7-8 puncte, chiar 9 în ultimul minut. Finalul nu a mai fost atât de tensionat cum era de așteptat la un moment dat, dar evoluția formației mureșene a demonstrat faptul că mai este mult de lucru.

Cele mai multe puncte pentru CSM le-a înscris Robinson, cu 15, urmată de Meszaros Kata 10, Antonia Radu 9 (1×3), Georgiana Plăvițu 9, Andreea Feiseș 7 (1), Mihaela Maxim 6 (1), Bianca Voica 5 (1), Cristina Badi 3. Au mai jucat Diana Ignat și Alexandra Bobar.

De la oaspete Kaila Mobley a fost performera întâlnirii, cu 26 puncte (1×3), iar Hanna Miklos a înscris 14.

Mureșencele vor întâlni în etapa viitoare, sâmbătă, 20 octombrie, în deplasare, formația CSU Oradea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE