Home / Cultură / Poeta Gabriela Feceoru a citit poezii inedite la Z9 Festival de la Sibiu
Gabriela Feceoru în timpul unei lecturi (Foto: Gabriela Cuzepan)

Poeta Gabriela Feceoru a citit poezii inedite la Z9 Festival de la Sibiu

Poeta Gabriela Feceoru, stabilită la Târgu Mureș, a participat la cea de-a patra ediție a Festivalului Z9 de la Sibiu care a avut loc în 13 octombrie. Tânăra autoare a citit alături de alți 12 poeți din 9 țări în cadrul unui eveniment care a presupus lecturi și performance-uri fără întrerupere, vreme de patru ore, cu pauze muzicale.

Foto: Gabriela Cuzepan

Alături de Gabriela Feceoru au mai citit Denise Bonetti (Italia/UK), Mircea Andrei Florea (România), Kristofer Folkhammar (Suedia), Linn Hansen (Suedia), Oli Hazzard (UK), Heir of the Cursed (Kenya/UK), Stephane Korvin (Franța), Cosmina Moroșan (România), Ruxandra Novac (România), Galina Rymbu (Rusia), Livia Ștefan (România) și Raed Wahesh (Palestina/Siria).

Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, parte a proiectului Sibiu – Capitală Universitară Europeană.

Foto: Ioana Iuga

Gabriela Feceoru a citit poeme pregătite special pentru eveniment, care au fost incluse și în ediția bilingvă română-engleză a antologiei „Z9 Festival 2018”. Poeta a fost încântată de eveniment și a exprimat câteva gânduri pe pagina personală de Facebook. Redăm mai jos postarea integrală:

„Am fost la festivalul Z9 și mi-a plăcut.
Poezia a marcat teritorii, poezia a reflectat și reflectă neajunsurile țărilor din care provenim.
Pe 13 octombrie la Sibiu mi-am dat seama că indiferent de limba pe care o vorbim, când ne citim versurile, suntem din același spațiu, un spațiu pe care încercăm să-l dăm lumii, un spațiu în care oamenii să locuiască și să își confrunte traumele.
Pentru prima dată în viață de când scriu poezie mi-am dat seama că acest ideal în care cred și-n care am crezut de la început, este mai mare decât mine, mai mare decât noi cei ce-l servim, este peste noi și peste țările noastre.
Fie ca acest festival să aibă continuitate și sprijin pentru aceasta!”

Citeste si:  Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Luduș

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Atelier de conservare a hârtiei la Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș continuă seria întâlnirilor din cadrul proiectului „Joia muzeală” cu un eveniment muzeal …