Home / Cultură / Poeta Gabriela Feceoru a citit poezii inedite la Z9 Festival de la Sibiu
Gabriela Feceoru în timpul unei lecturi (Foto: Gabriela Cuzepan)

Poeta Gabriela Feceoru a citit poezii inedite la Z9 Festival de la Sibiu

Poeta Gabriela Feceoru, stabilită la Târgu Mureș, a participat la cea de-a patra ediție a Festivalului Z9 de la Sibiu care a avut loc în 13 octombrie. Tânăra autoare a citit alături de alți 12 poeți din 9 țări în cadrul unui eveniment care a presupus lecturi și performance-uri fără întrerupere, vreme de patru ore, cu pauze muzicale.

Foto: Gabriela Cuzepan

Alături de Gabriela Feceoru au mai citit Denise Bonetti (Italia/UK), Mircea Andrei Florea (România), Kristofer Folkhammar (Suedia), Linn Hansen (Suedia), Oli Hazzard (UK), Heir of the Cursed (Kenya/UK), Stephane Korvin (Franța), Cosmina Moroșan (România), Ruxandra Novac (România), Galina Rymbu (Rusia), Livia Ștefan (România) și Raed Wahesh (Palestina/Siria).

Evenimentul a fost organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, parte a proiectului Sibiu – Capitală Universitară Europeană.Foto: Ioana Iuga

Gabriela Feceoru a citit poeme pregătite special pentru eveniment, care au fost incluse și în ediția bilingvă română-engleză a antologiei „Z9 Festival 2018”. Poeta a fost încântată de eveniment și a exprimat câteva gânduri pe pagina personală de Facebook. Redăm mai jos postarea integrală:

„Am fost la festivalul Z9 și mi-a plăcut.
Poezia a marcat teritorii, poezia a reflectat și reflectă neajunsurile țărilor din care provenim.
Pe 13 octombrie la Sibiu mi-am dat seama că indiferent de limba pe care o vorbim, când ne citim versurile, suntem din același spațiu, un spațiu pe care încercăm să-l dăm lumii, un spațiu în care oamenii să locuiască și să își confrunte traumele.
Pentru prima dată în viață de când scriu poezie mi-am dat seama că acest ideal în care cred și-n care am crezut de la început, este mai mare decât mine, mai mare decât noi cei ce-l servim, este peste noi și peste țările noastre.
Fie ca acest festival să aibă continuitate și sprijin pentru aceasta!”

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Corneliu Florin Buicu, felicitări adresate polițiștilor locali mureșeni

Deputatul PSD Mureș, Corneliu Florin Buicu – Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera …