Home / Sport / Pornit din liga secundă, voleiul a debutat cu victorie

Pornit din liga secundă, voleiul a debutat cu victorie

Distribuie

După multe ediții în care voleiul feminin mureșean s-a aflat mereu pe prima scenă în campionatul intern, cu participări în cupele europene și calificări până în fazele „optimilor” Cupei CEV, formația CSU Medicina Târgu-Mureș a reușit în ultimul sezon contraperformața de a ocupa ultima poziție în Divizia A1. Retrogradarea putea fi totuși evitată, deoarece în ultimii ani au evoluat pe prima scenă doar cluburile care își permiteau acest lucru din punct de vedere financiar, ajuns primul criteriu. Dar echipa a fost părăsită pe parcurs de jucătoarele crescute la club, după care s-a transferat la nou înființatul CSM Târgu-Mureș. Acesta a pornit, așa cum era normal, din eșalonul secund, seria A2 Vest, cu 10 echipe în componență.

 

Debut reușit, lot de perspectivă

Campionatul a demarat, dar mureșencele au avut amânată partida de debut, pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmației, după care, în etapa a II-a au învins în deplasare formația CSU Oradea cu 3-0. În etapa a III-a, CSM va întâlni în prima partidă de pe teren propriu formația CSU Politehnica Timișoara. Partida va avea loc sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 11.00, în sala UMF. Lotul este unul de perspectivă, lucru datorat și faptului că în cadrul CSU s-a înființat în urmă cu câțiva ani CNUE (Centrul Național Universitar de Excelență). Astfel au ajuns la clubul târgumureșean mai multe fete talentate de la cluburi din țară unde nu aveau posibilitate de afirmare (cum se întâmplă din nefericire cu prea multe talente), dar și cu perspectiva continuării studiilor și chiar ajungerea la performanță pe plan sportiv. La conducere se află același director, în persoana lui Laurențiu Magdaș, cu sârbul Predrag Zucovic pe postul de antrenor principal la prima echipă. Echipele de junioare, care sunt dealtfel majoritatea și componente ale primei garnituri, sunt coordonate de către Ciprian Dârnescu, revenit la Târgu-Mureș după doi ani și de experimentatul Paul Bahrim, cel care și-a dedicat întreaga carieră șlefuirii de talente în această disciplină. Din lot fac parte majoritatea junioarelor medaliate cu bronz la ultima ediție a campionatului, dar și câteva componente ale lotului național de Speranțe, sosite la CNUE.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.