Program multicultural de peste 12 ore, de 1 Decembrie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 779 Vizualizări

Program multicultural de peste 12 ore, de 1 Decembrie

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a organizat joi, 18 octombrie, o ședință legată de derularea acțiunilor dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. La întâlnire au participat reprezentanți ai structurilor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, ai Consiliului Județean și ai Primăriei municipiului Târgu-Mureș, ai Asociației Veteranilor de Război, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Catedrei de Pregătire Medico-Militară Târgu-Mureș, directori ai instituțiilor de cultură reprezentative și reprezentanți ai Bisericii.

Programe culturale, parade şi concerte

Discuțiile s-au axat pe conturarea unui program unitar și coordonat al tuturor activităților organizate de 1 Decembrie. Va fi cel mai complex program din ultimii ani și, practic, târgumureșenii vor avea parte de un program multicultural de peste 12 ore, de la parada militară și parada portului popular, până la concerte în centrul orașului și la Teatrul Național, cărora li se alătură programele speciale pregătite de toate instituțiile de cultură, care vor avea în 1 Decembrie porțile deschise pentru public.
”Doresc ca anul acesta activitățile să aibă o notă aparte, având în vedere că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire și sunt convins că, împreună cu instituțiile deconcentrate, cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Consiliul Județean, vom face în așa fel încât să marcăm acest mare eveniment din istoria României așa cum se cuvine, iar locuitorii municipiului și ai județului să simtă că participă la un eveniment cu totul deosebit”, a declarat prefectul Mircea Dușa.
În zilele următoare, instituțiile implicate în organizarea evenimentelor de la 1 Decembrie vor avea o serie de întâlniri pentru coordonarea programelor și pentru stabilirea ultimelor detalii.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE