Liberalii caută candidaţi pentru funcţia de primar la Târgu-Mureş. Se va reînscrie Dorin Florea în PNL? Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1565 Vizualizări

Liberalii caută candidaţi pentru funcţia de primar la Târgu-Mureş. Se va reînscrie Dorin Florea în PNL?

Liberalii care vor să candideze la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ îşi pot depune candidaturile în partid până în data de 15 noiembrie 2018, iar până în data de 15 martie 2019 îşi vor face campanie în Partidul Naţional Liberal (PNL) şi în afara partidului, a anunţat, zilele trecute, Ludovic Orban, preşedintele PNL.

”Depunerea candidaturilor în PNL pentru funcţiile de primari se va face până la 15 noiembrie. Între 15 noiembrie şi 15 martie, candidaţii vor intra într-o campanie atât internă, cât şi în exteriorul PNL. Fiecare trebuie să vină cu un program de guvernare locală care să rezolve problemele din municipiile reşedinţă de judeţ şi cu un plan de campanie. Candidaţii nu au voie să se atace între ei, acesta fiind un criteriu eliminatoriu, comunicarea publică va fi exclusiv pozitivă, pentru a-şi prezenta soluţiile la probleme”, a declarat liderul PNL.

Campaniile negative, interzise

Potrivit liderului PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, liberalii din Târgu-Mureş au fost informaţi cu privire la data limită de depunere a candidaturilor, iar în cazul în care vor fi înregistrate mai multe înscrieri în cursa electorală pentru funcţia de primar, va fi organizat un sondaj de opinie în urma căruia va fi stabilit candidatul final al PNL.

„Termenul de 15 noiembrie a fost adoptat de Biroul Politic Naţional. Noi am transmis filialei Târgu-Mureş, tuturor membrilor, acest termen, şi aşteptăm să vedem până în 15 noiembrie ce candidaturi se depun. Dacă vor fi mai multe candidaturi, va urma o campanie internă pozitivă, deoarece se vor interzice campaniile negative. Dacă doi membri ai Partidului Naţional Liberal îşi depun candidaturile, va urma o campanie internă, după care în primăvară, undeva în jurul datei de 15 martie, se va efectua un sondaj pentru a alege cel mai bun candidat”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, senatorul Cristian Chirteş.

Dorin Florea, susţinut în 2016 de PNL

La alegerile locale din anul 2016, Partidul Naţional Liberal l-a susţinut pe Dorin Florea, candidat independent pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş, astfel încât va fi interesant de urmărit dacă actualul primar al „Oraşului Trandafirilor” se va reînscrie sau nu în Partidul Naţional Liberal în vederea unei noi candidaturi la funcţia de primar sau dacă are alte planuri şi strategii electorale pentru viitoarele alegeri locale, care vor avea loc în anul 2020.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE