Home / Invatamant / Conferinţă internaţională despre comunicare şi interdisciplinaritate

Conferinţă internaţională despre comunicare şi interdisciplinaritate

Distribuie

Institutul de Studii Multiculturale „Alpha”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări socio-umane „Gheorghe Şincai” al Academiei Române şi cu Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureş, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania şi cu revista „Vatra”, organizează, în perioada 20-21 octombrie a.c., la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureş, conferinţa internaţională „Comunicare, context, interdisciplinaritate”, ediţia a V-a, conferinţă care se integrează, prin temele şi subiectele abordate, în preocupările constante ale comunităţii academice târgumureşene de a favoriza derularea unor manifestări care pun în discuţie probleme de mare actualitate ale epocii contemporane.

Conferinţa, organizată sub semnul Centenarului Marii Uniri, beneficiază de prezenţa unor profesori prestigioşi, cercetători, doctoranzi de la universităţi şi institute de cercetare din România şi din străinătate. Deschiderea festivă a lucrărilor conferinţei se va desfăşura în data de 20 octombrie, de la ora 10, în Sala A22, a Universităţii „Dimitrie Cantemir”. Vor rosti alocuţiuni reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare. Conferinţa va continua cu lucrările pe secţiuni, în cadrul cărora vor fi susţinute comunicări ştiinţifice din domenii precum literatură, lingvistică, comunicare, relaţii publice, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale, jurnalism, psihologie, sociologie, istorie şi studiul mentalităţilor, ştiinţele educaţiei şi ştiinţe sociale. Comunicările, de o deosebită importanţă ştiinţifică şi culturală, vor fi susţinute de personalităţi ale vieţii academice şi ştiinţifice naţionale şi internaţionale şi vor sublinia relaţia dintre comunicare, globalizare, identitate naţională şi problematica interdisciplinarităţii, constituindu-se într-un moment de împlinire şi de bilanţ al cercetării ştiinţifice de înalt nivel. Prin amploarea dezbaterilor şi prin anvergura personalităţilor participante, conferinţa internaţională Comunicare, context, interdisciplinaritate se va constitui, suntem convinşi, într-un moment de referinţă al cercetării ştiinţifice din spaţiul românesc.

Asociaţia pentru Cultură, Multimedia şi Educaţie Democratica Alpha are, ca entităţi subordonate, Editura Arhipelag XXI, Revista Journal of Romanian Literary Studies, revistă indexată în mai multe baze de date internaţionale, Revista de cultură Alpha şi Institutul de Studii Multiculturale Alpha, prin care au fost organizate mai multe conferinţe internaţionale în ultimii ani, conferinţe care s-au bucurat de un real succes.

Iulian BOLDEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Bătăușul de la ”Papiu”, interdicție de intrare în școală

Distribuie Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.