Paşi de urmat pentru siguranţa în mediul virtual Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Paşi de urmat pentru siguranţa în mediul virtual

Octombrie este şi Luna europeană a securităţii cibernetice, ca atare Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  şi lucrători specializaţi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate derulează multiple activităţi de informare pe acest subiect.

Paşi de urmat pentru siguranţa în mediul virtual:     

  • Navigarea pe internet este sigură când vă personalizați browser-ele să nu rețină parole, date de identificare și să nu dea accept la comunicarea oricăror date motivate ca fiind „în interes statistic” etc.
  • Puteți oricând să vă opriți din navigarea pe internet sau să refuzați continuarea unei discuții pe chat, dacă s-a întâmplat ceva care nu v-a plăcut sau care v-a speriat.
  • Dacă primiți e-mail-uri, fișiere, fotografii sau programe de instalare de la cineva pe care nu-l cunoașteți sau care vi se par suspecte, nu le deschideți, ștergeți-le imediat. Ele pot avea viruși sau programe care pot citi date de pe calculatorul dvs. Cereți ajutorul unei persoane specializate când observați că nu mai funcționează normal computerul.
  • Atunci când utilizați camerele web, pentru siguranţa dvs., nu comunicați decât cu persoane de încredere. Informaţiile pe care le pot afla necunoscuţii sunt la fel de importante ca şi cum v-ar deschide uşa casei în realitate. Ei văd ce lucruri de valoare sunt în casă, vor cunoaşte programul familiei şi multe alte date care v-ar putea pune în pericol, dacă ar dori să vă viziteze sau să vă şantajeze.
  • În cazul în care cineva vă transmite fotografii sau propuneri indecente, puteți raporta acest lucru la Internet Hotline –safernet.ro.
  • Menţineți permanent protecţia computerului şi folosiți întotdeauna un program anti-virus actualizat. Pentru orice descărcați de pe internet, trebuie să se urmeze regula – salvare fişier, scanare conţinut şi apoi deschidere fiș
  • Deconectați-vă computerul de la Internet atunci când nu navigaț

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE