Home / Social / Siguranţa rutieră ne priveşte pe toţi!

Siguranţa rutieră ne priveşte pe toţi!

Prevenirea accidentelor rutiere reprezintă o prioritate a poliţiei mureşene. În ciuda eforturilor depuse de către poliţişti, uneori se pot întâmpla evenimente tragice, pe fondul nerespectării legislaţiei în domeniul prevenirii incendiilor.

În aceste condiţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş reaminteşte tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.În vederea prevenirii unor evenimente grave, generate de aceste incendii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă recomandă:

  • Aprinderea vegetaţiei se va face cu respectarea strictă a tuturor prevederilor legale!
  • În cazul în care observaţi asemenea incendii, anunţaţi autorităţile la numărul de urgenţă 112!
  • Conducătorii auto să nu intre în perdelele de fum provenite de la incendiile provocate în apropierea arterelor rutiere, pentru că există riscul producerii unor accidente!
  • În asemenea cazuri, să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, iar, atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punând în funcţiune luminile de avarie în mod succesiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce sunt zonele metropolitane. Explicația oficială

Zonele metropolitane în interiorul cărora cetăţenii pot circula fără declaraţie pe propria răspundere sunt teritoriul …