Share

Home / Sport / A mai căzut o stea. Mesaj tulburător din partea lui Laci Bölöni

A mai căzut o stea. Mesaj tulburător din partea lui Laci Bölöni

La doar 62 de ani ne-a părăsit fostul mare fotbalist Ilie Balaci. „Minunea blondă”, cum mai era supranumit Ilie a fost una dintre marile stele ale fotbalului românesc. Din nefericire, accidentările au făcut ca acesta să părăsească reprezentativa atunci când se afla la vârsta maturității din punct de vedere sportiv. Unul dintre cele mai sensibile mesaje la aflarea tristei vești a venit de la cel mai reprezentativ fotbalist mureșean, coleg și prieten cu Balaci, Laci Bölöni. Mesajul său transmis prin DC News arată fața mai puțin cunoscută, cea poetică a mureșeanului: Tocmai dădeam să intru în casă, când printre coroanele copacilor am zărit o stea căzătoare ce brăzda tăcută cerul. Gonea strălucitoare lăsând în urma ei o coamă blondă. O găseam frumoasă, dar și foarte, foarte tristă. Și de neînțeles. De ce trebuie să dispară o stea? O fi vreun semn? Are vreo legătură cu meciul? Prezice ceva bun sau rău? Dimineața, computerul mă anunță că am primit un mesaj. Arunc o privire. Un amic din Târgu Mureș. Sigur mă felicită pentru victorie. Cum a făcut-o deja de atâtea ori. Acum, însă, mesajul nu a fost „Felicitări!”, a fost ceva mai lung și cumplit: „A murit Ilie Balaci. Dumnezeu să-l odihnească!”, au fost cuvintele lui Bölöni în mesajul său.

Nimeni altul nu cred că-și amintește mai bine decât Laci Bölöni golul antologic înscris de el în luna aprilie a anului 1983 lui Dino Zoff, portarul Italiei, campioană mondială la acea dată. Era golul victoriei înscris din lovitură liberă de mureșean, într-o perioadă în care Balaci executa mai toate loviturile libere, dar lipsea atunci din cauza unei accidentări. „Ilie Balaci nu a murit, pentru că stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer”, a mai spus Laci în mesajul amintit.

În foto, echipa din 1983, cei doi, în extremitățile rândului din spate

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Festival internaţional de dans, la Târgu-Mureş

Palatul Copiilor din Târgu-Mureş va organiza sâmbătă, 29 iunie, în Sala Sporturilor din localitate, prima …

Share
Share