Share

Home / Cultură / Oaspeți din SUA pe scena festivalului “In memoriam Constantin Silvestri”

Oaspeți din SUA pe scena festivalului “In memoriam Constantin Silvestri”

Ediția din acest an a Festivalului muzical internațional “In memoriam Constantin Silvestri” se va încheia joi, 25 octombrie cu un concert vocal-simfonic extraordinar dirijat de un renumit maestru al baghetei de peste ocean, Paul Nadler din Statele Unite ale Americii. El se va afla pentru prima oară pe scena Filarmonicii de Stat Târgu Mureș  și are o impresionantă carieră internațională în compania unor orchestre de renume de pe întregul Mapamond.

„Cu prilejul acestui concert avem bucuria de a-l revedea pe formidabilul violonist Valeriy Sokolov din Ucraina ce ne va fascina din nou prin arta lui, de această dată prin interpretarea Concertului pentru vioară și orchestră nr.1 în la minor de D. Șostakovici. Partea doua a concertului ne oferă audierea în prima audiție la Tîrgu Mureș a celor Trei piese în memoria victimelor Holocaustului de George Foca Rodi. Este o lucrare vocal-simfonică monumentală, la noi în țară fiind interpretată doar de Filarmonica George Enescu din București, bucurându-se de un mare succes la publicul ce a umplut până la refuz sala Ateneului în urmă cu doi ani. Cele doua mari colective artistice ale instituției noastre, Orchestra Simfonică și Corul Mixt vor interpreta împreună această lucrare, un aport solistic special revenindu-i cunoscutei soprane Irina Iordăchescu”, a precizat Vasile Cazan, managerul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comemorare Mihai Eminescu la Reghin

Biblioteca Municipală „Petru Maior”,   cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reghin, organizează astăzi, ora 10:00 …

Share
Share