Share

Home / Cultură / „Regie“ de Attila Bartis, la Institutul Maghiar din București
Imagine din spectacol (Foto: Rab Zoltán)

„Regie“ de Attila Bartis, la Institutul Maghiar din București

Spectacolul „Regie“ de Attila Bartis, producție a Companiei Tompa Miklós – Teatrul Național Târgu Mureș, va avea o reprezentație la Institutul Maghiar din București (Str. Gina Patrichi nr. 8).

„Secretele fac parte din viaţa noastră. Gravitează în jurul nostru: le putem auzi ecoul din perete şi vedea imaginea din oglindă. Uneori nu spunem nimic din dragoste, alteori din datorie sau pur şi simplu din propria iniţiativă. Credem noi. Dar ăsta este doar adevărul nostru. Numai instinctul de supravieţuire ne stimulează să pretindem că respectăm adevărul celuilalt. De fapt, suntem toţi actori. În realitate, cariera noastră este o bandă Möbius, care se întoarce în aşa fel încât să nu cădem de pe ea în timp ce, din cauza unor miracole ascunse, realitatea noastră cu două dimensiuni devine o scenă cu trei dimensiuni.“ Cu aceste cuvinte se recomandă spectacolul „Regie“ de Attila Bartis, care marchează o dublă premieră: premiera mondială a textului şi primul demers regizoral al scriitorului născut la Târgu Mureş.

Din distribuţia spectacolului Companiei „Tompa Miklós“ fac parte: Korpos András (János), P. Béres Ildikó (Olga), Kádár Noémi (Lili), Kiss Bora (O femeie), Kilyén László (Sándor), Bartha László Zsolt (Péter). Galló Ernő (Recuziter), Csíki Szabolcs și Varga Balázs (Paramedici). Regia este semnată de Attila Bartis, decorul și costumele sunt realizate de Márton Erika, iar Kölcze Kata este asistentă de regie.

Spectacolul va avea loc joi, 25 octombrie, la ora 19.00. Rezervările se pot face la adresa de email bumkk@bumkk.ro.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cea de-a doua ediție a evenimentului cultural „Ia Românească” va fi mai mult decât un spectacol

Iubitorii de folclor și de tradiții românești sunt invitați la cea de-a doua ediție a …

Share
Share