Home / Recomandări zi de zi / Traficul de persoane, fenomen ce poate fi ținut sub control

Traficul de persoane, fenomen ce poate fi ținut sub control

Distribuie

Condiția este ca să existe muncă de prevenție, și toate instituțiile responsabile să se implice, susține coordonatorul Centrului Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, comisarul șef de poliție Cristina Zaharia.

De Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane a avut loc, în Sala Festivă ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureş, premierea celor mai reușite desene realizate de copiii mureșeni pe această temă. Cristina Zaharia a explicat că evenimentul a fost precedat de activități de prevenire ce au avut loc timp de o săptămână în şapte școli mureșene.

”Am discutat cu elevii despre mijloacele de racolare, am prezentat profiul traficantului, profiul victimei, astfel încât ei să aibă o reacție rapidă, și de apărare în fața acestui fenomen. Faptul că la nivelul centrului nostru regional (care acoperă județele Mureș și Harghita), anul trecut am avut un număr foarte mic, 19, de victime ale traficului de persoane, înseamnă că lumea este pregătită, este informată, se pare că activitățile noastre de prevenire încep să dea roade. Lumea trebuie să fie informată, despre ce înseamnă acest trafic de persoane”, a declarat Cristina Zaharia, care a insistat asupra faptului că trebuie aduse în prim plan primele trei tipuri de exploatare la nivel național, respectiv ce sexuală, prin muncă și cerșetoria.

Au mai fost prezenți la eveniment, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Poliției locale, Casa de Asigurări de Sănătate, Institutul Est-European de Sănătate a Reproducerii, Protecția Copilului, psihologii școlari, dar și elevi și profesori de la mai multe școli târgumureșene.  Nu toți adolescenții au demonstrat că sunt pe deplin conștienți de pericolul prin care unii dintre ei pot trece, alții însă au înțeles mesajul transmis și au spus că vor face tot ce depinde de ei, atât să prevină asemenea evenimente, cât și, daca ele se produc, să ia măsuri urgente. La final, în fața Sălii Festive ”Constantin Brâncuși” a avut loc un flash mob pe tema prevenirii și combaterii traficului de persoane.

V. OANCEA

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.