Share

Home / Slider / Proiect Rotaract pentru sănătatea copiilor din Sânger

Proiect Rotaract pentru sănătatea copiilor din Sânger

Rotaract Club Târgu Mureș Transilvania au organizat în această vară a proiectul ,,Privirea sus. Let me see’’ prin care au încercat să educe copiii din mediul rural în îngrijirea bucală.

Prima ediție a avut loc în parteneriat cu dr. Meda Neagoe, președinta Clubului Rotary Maris, și partenerii și sponsorii acțiunii, Dent America și cabinetul stomatologic StomaMedical. În cadrul acestui proiect, peste 180 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani din comuna Sânger, județul Mureș, au beneficiat de un consult oftalmologic si stomatologic gratuit. În urma consultațiilor s-a concluzionat o problema reală a sănătății igienei orale. Cu toate aceastea, vestea bună este că problemele lor oftalmologice sunt mult reduse față de zona urbană. Nu în ultimul rând, pentru a-i învăța deprinderi sănătoase, copiii au primit periuțe și paste de dinți oferite de Colgate și Oral-B.

Un proiect de anvergură care va continua

„Proiectul ,,Privirea sus. Let me see’’ este un proiect Districtual, inițiat de colegii noștri din Craiova și pe care am dorit să îl implementăm mai ales în mediul rural, ținând cont de sistemul de sănătate mai greu accesibil din zona aceasta. De aceea am ales satul Sânger, cunoscând problemele copiilor din zonă”, ne-a spus Neacșu Maria, membrul clubului Rotaract Târgu Mureș Transilvania.

Partea de oftalmologie fost asigurată de dr. Meda Neagoe care s-a deplasat la locul acțiunii cu toate materialele necesare unui consult complet, iar partea de stomatologie a fost realizată de medicii Matei Alexandru, Vasilache Ovidiu și Ion Cătălina, colegii lor rotarieni dr. Biro Cristina și Păcurar Cristina, precum și câțiva studenți de la facultatea de Medicină Dentară ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș.

Rotaract promite să continue cu astfel de acțiuni, atât în domeniul sănătății și nu numai.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Remiză în derby, suspans și lecție de civism

Partida de handbal feminin dintre CSM Târgu Mureș și Crișul Chișineu Criș din cadrul etapei …

Share
Share