Din nou mari emoții la final Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

Din nou mari emoții la final

Echipa masculină de baschet CSM Târgu-Mureș s-a impus cu mare dificultate în partida susținută pe teren propriu în cadrul etapei a IV-a a Ligii Naționale, grupa C, 106-95 cu CSM Focșani. Pentru această victorie mureșenii au avut nevoie de prelungiri, fiind la un pas de o înfrângere, care la un moment dat părea inevitabilă. Scorul pe sferturi a fost 24-16, 20-23, 21-29, 24-21, cu 17-6 în repriza de prelungiri. Mureșenii au început bine și după dubla din Cupa României cu același adversar, câștigată la o diferență de 55 de puncte s-au considerat dinainte învingători. Au câștigat primul sfert fără mari eforturi, dar la pauza mare avantajul s-a redus la doar 5 puncte. Focșenenii au avut în Cornelius un jucător în zi de excepție, acesta fiind și cel mai bun marcator al meciului, cu 37 de puncte înscrise, din care 4 reușite de 3 puncte. Dacă lui îi ieșea mai totul, principalul marcator al mureșenilor, Goran Martinic a avut până spre final o zi mult sub așteptări.

Sánta și Borșa, salvatorii

Cu handicap de doar 5 puncte la pauză, era evident faptul că vrâncenii au jucat practic și returul jocului din Cupa României, disputat în urmă cu doar două zile, cu gândul la partida din campionat. S-au apropiat în sfertul al treilea de mai multe ori la un singur coș, chiar la un singur punct și spre finalul sfertului trei au trecut la conducere. În ultimul sfert mureșenii nu s-au regăsit și oaspeții au reușit să se desprindă la 7 puncte. Cornelius era de neoprit, dar gazdele au avut noroc cu o evoluție bună din partea lui Sánta, și două reușite în ultimele secunde ale lui Borșa. Practic cei doi au salvat în ultimele secunde ale timpului regulamentar echipa de la o înfrângere surpriză. Sánta a reușit să recupereze și să trimită în coș aruncările ratate ale coechipierilor, iar Borșa a egalat la 89 cu 16 secunde înainte de final și l-a „căpăcit” pe Amarghioalei în penultima secundă. Cu un coș primit, mureșenii părăseau învinși terenul.

Martinic, din demon, înger

În repriza de prelungiri se părea că mureșenii nu se regăsesc și oaspeții au condus cu 93-90 după două minute de joc. De aici însă, Martinic și-a luat rolul în serios, a punctat și a oferit pase decisive colegilor. În ultimele trei minute focșenenii au mai reușit un singur coș și elevii lui George Trif  au întors rezultatul, reușind să înscrie 16 puncte. Până la final tot Martinic a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 24 de puncte, dar cu statistici mult sub cele obișnuite, cu doar 9 coșuri din acțiune din 20 de tentative și unul singur de 3 puncte din 8, plus 3 din aruncări de la libere. Ceilalți marcatori ai CSM-ului au fost: Sánta Szabolcs 21, Alin Borșa 19 (1×3), Ernests Kalve 16 (1), Vladislav Șolopa 11, Engi Rozenfeld Dávid 9 (1), Bölöni Tamás 6 (1).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE