Home / Administratie / Acostamente şi şanţuri noi, amenajate între Livezeni şi Găleşti

Acostamente şi şanţuri noi, amenajate între Livezeni şi Găleşti

Consilieiri judeţeni au aprobat joi, 24 octombrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, un proiect de hotărâre privind amenajarea acostamentelor și șanțurilor pe drumul județean DJ135 Târgu-Mureş – Miercurea Nirajului – Sărățeni – limită judeţ Harghita. Lucrările vor fi efectuate pe un tronson de 8,5 kilometri, pe teritoriul administrativ al comunelor Livezeni şi Găleşti.

Investiţie de 16,7 milioane de lei

Drumul judeţean DJ135 Tâtgu-Mureş – Sărăţeni – limita judeţ Harghita face legătura între municipiul Târgu-Mureş şi oraşele Miercurea Nirajului şi Sovata, fiind o importantă axă de transport intrajudeţean, care poate asigura joncţiunea cu traseul viitoarei autostrăzi Transilvania, precum şi îmbunătăţirea fluxurilor rutiere către zona turistică Sovata – Praid.

“Drumul este în proprietatea judeţului Mureş şi în administrarea Consiliului Judeţean Mureş. Tronsonul cuprins între poziţiile kilometrul 1 plus 900 – 10 plus 350, care face obiectul documentației tehnico-economice, se află pe teritoriul administrativ al comunelor Livezeni şi Găleşti şi traversează localităţile Livezeni, Ivăneşti şi Sânişor din comuna Livezeni. Comuna înregistrează valori mari de creştere demografică în urma creării unui fond locativ modern cu dotările edilitare necesare. Lăţimea părţii carosabile a drumului este de 6 metri, cu acostamente de 0,75metri. Carosabilul este realizat din îmbrăcăminte asfaltică, iar acostamentele din balast”, a precizat Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Valoarea totală a investiţiei este de 16,7 milioane de lei. Finanțarea proiectului se va realiza din bugetul Consiliului Județean Mureș, iar durata de realizare a investiţiei este estimată la patru ani.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INCREDIBIL! Niciun loc de joacă amenajat în 2020 în Târgu Mureș nu are autorizație de construcție!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 20 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …