Licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din Mureş, lansată în curând Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 418 Vizualizări

Licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din Mureş, lansată în curând

Proiectul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Solide din Județul Mureș a ajuns în ultima etapă, respectiv delegarea gestiunii serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor din judeţul Mureş. Atribuirea contractelor de delegare se va realiza prin licitaţie de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureș în numele și pe seama unităţilor administrativ-teritoriale din județ. În prezent, documentațiile de atribuire sunt în curs de aprobare de către consiliile locale, urmând apoi să fie aprobate şi de adunarea generală a ADI Ecolect Mureş.

Serviciile, delegate pe o perioadă de 5-8 ani

În cadrul şedinţei ordinare de joi, 24 octombrie, consilierii judeţeni au aprobat documentaţia de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deșeurilor din judeţul Mureş. Documentaţia prevede ca serviciile să fie delegate pe o perioadă de 5-8 ani.

În cadrul proiectului Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Municipale Solide din Județul Mureș, judeţul este împărţit în şapte zone pentru ca serviciile de salubritate să poată fi organizate mai operativ, iar pentru fiecare zonă se va încheia un contract propriu pentru gestionarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor.

“În prezent, activităţile specifice serviciului de salubrizare în județul Mureș sunt organizate şi se desfăşoară pe baza unui Regulament, care a fost aprobat de către cele 102 unități administrativ-teritoriale din județ, inclusiv de Judeţul Mureş, cât și de către Adunarea Generală ADI Ecolect Mureș prin care sunt stabilite principiile şi condiţiile de funcţionare ţinând seama de obiectivul principal urmărit, acela al protecţiei sănătăţii cetăţenilor şi a mediului împotriva efectelor dăunătoare generate de colectarea, transportul, tratarea, reciclarea şi/sau depozitarea deşeurilor municipale. Totodată, toate cele 102 unităţi administrativ-teritoriale din județul Mureș împreună cu acesta, au încheiat un contract de asociere prin care și-au stabilit scopul, obiectivele, durata colaborării, precum şi drepturile şi obligaţiile lor, reglementate şi asumate în vederea implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Solide din Mureş. Aşadar, delegarea gestiunii serviciului de colectare şi transport a deșeurilor municipale şi altor fluxuri de deșeuri, se va realiza de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureş, pe cele şapte zone stabilite prin proiect, pe baza mandatelor speciale date în acest sens de către membrii asociaţi”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE