Home / Social / “Învăţ să fiu în siguranţă la Şcoala Gimnazială „Dacia”, proiect partenerial de prevenire a victimizării copiilor

“Învăţ să fiu în siguranţă la Şcoala Gimnazială „Dacia”, proiect partenerial de prevenire a victimizării copiilor

Pe plan naţional există o vastă preocupare din partea diverselor organisme abilitate pentru a continua perfecţionarea reglementărilor, programelor şi procedurilor de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, segment al criminalităţii ce necesită o atenţie deosebită, având în vedere importanţa formării şi educării tinerei generaţii.

La nivelul judeţului Mureş acest tip de criminalitate nu reprezintă un domeniu problematic, cu toate acestea atenţia demersurilor preventive trebuie să fie îndreptată tot timpul spre informarea copiilor/părinţilor atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât mai ales cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

Pentru protecţia copiilor şi promovarea drepturilor lor s-au derulat diverse activităţi, printr-o bună cooperare intra şi inter-instituţională. Acest domeniu presupune o abordare multidisciplinară, o analiză complexă. Reuşita demersurilor preventive depinde de modul în care actorii sociali acţionează împreună, sprijinindu-se şi completându-se reciproc.

Astfel, a apărut iniţiativa derulării unui nou proiect de prevenire a delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, “Învăţ să fiu în siguranţă la Şcoala Gimnazială Dacia!” din municipiul Târgu-Mureş.

Principalele activităţi ce vor fi derulate în cadrul proiectului constau în organizarea de întâlniri cu elevii, părinţii şi cadrele didactice în cadrul cărora se vor discuta aspecte referitoare la siguranţa acasă, la şcoală şi pe stradă, dar şi la siguranţa în mediul online.

Elementul de noutate, îl reprezintă, posibilitatea oferită părinţilor de a accesa cursuri de parenting gratuite, susţinute de către psihologi din cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii filiala Mureş.

Suntem convinşi că o colaborare eficientă a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie – famile, şcoală, autorităţi, mass- media,  îşi va aduce aportul în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri.

Proiectul este coordonat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Mureş, beneficiind de sprijinul poliţiştilor rutieri şi a Organizaţiei Salvaţi Copiii, filiala Mureş.

Mulţumim tuturor pentru implicare!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

În România sau dincolo de graniţe? Tinerii ne răspund. Vladiana Mariş: ,,Să luptăm pentru a nu rămâne doar cu speranţa”

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă o serie de interviuri care prezintă percepţiile tinerilor mureşeni …